Bronsmedalj till Tommy Myllymäki i Bocuse d´Or
Prisbelönta Sverige och Tommy Myllymäki fick ett ärofyllt brons i Kock-VM, Bocuse d´Or i Lyon. Guldet gick till Ørjan Johannessen från Norge medan silvermedaljen gick till Philip Tessier från USA.
29 januari 2015, uppdaterad: 3 juni 2015
I konkurrens med världens bästa kockar erövrade Myllymäki en bronsmedalj i Bocuse d´Or. År 2011 tog han hem ett silver i samma tävling och i maj 2014 intog han segerpallen i Bocuse d´Or Europe.
- Jag var här för att vinna. Jag och mitt team har jobbat hårt under en lång tid och just nu är vi lite besvikna, men jag vet också att det är världen bästa kockar jag tävlat mot. En tredje plats i världen är förstås också en bedrift, sa Myllymäki direkt efter att han fick bronsmedaljen i sin hand.
I tävlingen skulle de tävlande på fem timmar och 35 minuter tillaga en fiskrätt och en kötträtt för vardera 14 personer. Myllymäki presenterade två sofistikerade rätter; Pärlhöna med svenska vintersmaker samt bäcköring.
Det svenska teamet bakom Tommy Myllymäki var Albin Edberg, assistent/commis, Jonas Dahlbom, coach, samt Henrik Norström, President och Sveriges representant i juryn.
Se alla inom temat här