Den italienska touchen på Villa Aske Konferenser förstärks
Mat & dryck Mellan Stockholm och Sigtuna ligger Villa Aske, en konferensanläggning där atmosfären präglas av värme och kärlek till Italien. Köket verkar under devisen ”Italiensk kärlek till svenska råvaror” som nu, under ledning av nyblivna köksmästare Alexander Carnolf, kommer utvecklas och förstärkas ytterligare. Vid sin sida har Alexander souschef Matias Åslund Alcala, även han ett nyförvärv till köket på Villa Aske.
11 mars 2015, uppdaterad: 2 juni 2015
- Italien är vår största inspirationskälla här på Villa Aske, vilket tydligt kommer att avspegla sig i den mat vi serverar, säger Alexander. Vi kommer att skapa enkla rätter och menyn kommer följa säsongerna med mycket grönsaker, ost och charkuterier. Och precis som i Italien står de rena, höga och genuina smakerna i fokus, fortsätter Alexander.
Alexander vurmar lite extra för det vegetariska köket. Inte bara för att han älskar grönsaker utan också från ett engagemang för vår miljö. Därav kommer Villa Aske ett par dagar i veckan servera vegetariska luncher.
Alexander Carnolf är 32 år gammal och uppvuxen utanför Göteborg i krögarfamilj. Han har jobbat i Göteborg 7 år på ett antal italienska krogar bl.a. Bliss Resto. Han har en mångsidig bakgrund och har jobbat som bagare, kock, och kallskänka, men brinner mest för det varma köket. Alexander har även jobbat på Ulfsunda slott och kommer närmast från Hotel Birger Jarl.
Matias Åslund Alcala är 31 år gammal och är uppvuxen i Stockholm. Han har bl.a. jobbat på Villa Söderås Bistro Berns, Griffins och Steakhouse. Han kommer närmast från Ulfsunda Slott.
Se alla inom temat här