KRAV-märkt restaurang på Rosersbergs Slottshotell - | Konferensvärlden
Rosersbergs Slott
Mat och Dryck > KRAV-märkt restaurang på Rosersbergs Slottshotell

KRAV-märkt restaurang på Rosersbergs Slottshotell

Hållbarhet & Miljö Köksmästare Natasa Jansson på Rosersbergs Slottshotell utanför Arlanda, har under det senaste året arbetat hårt tillsammans med sitt team för att få restaurangen KRAV-märkt. Nu har man nått det första målet och restaurangen har fått sin KRAV-märkning.

24 augusti 2015,

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Som KRAV-märkt restaurang krävs att man ser till att de livsmedel som används är KRAV-märkta och KRAV-märkningen sker i tre olika steg.

– När vi ska bygga en hållbar verksamhet krävs att vi tar ett bredare perspektiv, både inom och utom hotellets väggar. Vi vill ta vårt ansvar för miljö- och klimatpåverkan och där är KRAV-certifieringen ett bra alternativ. Vi tror att gästerna kommer uppskatta certifieringen då KRAV är ett starkt varumärke både nationellt och internationellt och ett varumärke som borgar för hög kvalitet samtidigt som det värnar om miljön och djurhållningen, säger Joakim Landén, hotelldirektör Rosersbergs Slottshotell.

KRAV ger Slottshotellet en kontroll över de råvaror de använder, vilket ursprung råvarorna har och hur de har hanterats tidigare i processen. Något som gör att hotellets personal kan känna sig säkra på att det är bra mat som serveras.

– Vår kärlek till maten vill vi sprida till våra gäster och förståelsen för närproducerad bra mat. Vi har mycket gott samarbete med lokala mat-producenter, säger Natasa Jansson köksmästare Rosersbergs Slottshotell.

– Att satsa på KRAV-märkningen har varit mycket viktig för oss, kommenterar Joakim Landen, hotelldirektör Rosersbergs Slottshotell. Joakim fortsätter: Vi upplever att våra gäster är väldigt medvetna. De vill ha ren och ärlig mat och därför ökar efterfrågan ständigt på ekologisk och KRAV-certifierad mat.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.