Nordic Choice Hotels först ut med MSC- och ASC-märkning av fisk på menyerna - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Nordic Choice Hotels först ut med MSC- och ASC-märkning av fisk på menyerna

Nordic Choice Hotels först ut med MSC- och ASC-märkning av fisk på menyerna

Hållbarhet & Miljö Hotellkedjan Nordic Choice Hotels vill bidra till ett mer hållbart fiske och ansvarsfullt odlad fisk. Kedjan startar därför en process med spårbarhetscertifiering för att kunna servera fisk med märkningen MSC och ASC. Nordic Choice blir därmed den första hotellkedjan i Skandinavien med denna miljömärkning och först ut blir det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi.

8 september 2015,

- Om vi överhuvudtaget ska kunna servera fisk i framtiden så måste fiskeindustrin, leverantörer och konsumenter ta sitt ansvar. Det här är ett sätt att bibehålla ett hållbart fiske. Därför blir detta ett självklart steg i rätt riktning, säger Daniel Pettersson, Food- and Beverage Manager, Yasuragi.

För hotellgästerna betyder detta rent konkret att de kommer att kunna se på menyn att fisken de beställer är fiskad eller odlad på ett hållbart sätt.

- Märkningen innebär att vi på ett enkelt sätt synliggör för våra gäster att vi serverar fisk som vi vet exakt var den kommer ifrån och att den har fångats eller odlats med omtanke om miljön. Att den blå och den turkosa fiskmärkningen är vanlig i bl.a. frysdisken i matvaruhandeln underlättar förstås också i kommunikationen. Många gäster vet vad den innebär, säger Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

MSC - Marine Stewardship Council, driver ett globalt certifierings- och miljömärkningsprogram för ett hållbart fiske. Programmet utgår ifrån en forskningsbaserad standard som används för att avgöra om ett fiske är hållbart och ansvarsfullt förvaltat.

ASC - Aquaculture Stewardship Council, är en global märkning för odlad fisk- och skaldjur. ASC ställer bland annat krav på arbetsförhållanden, ansvarsfullt användande av foderfisk och begränsningar av övergödande näringsämnen.

- Nordic Choice Hotels är en av Skandinaviens största hotellkedjor. I och med det har vi också möjlighet att vara en kraft som kan bidra till en positiv samhällsutveckling. Mat har stora konsekvenser för miljön och klimatet, därför är det viktigt för oss att så långt det är möjligt servera mat som är hälsosam och som produceras på ett hållbart sätt, säger Cathrine Delhi, Hållbarhetschef, Nordic Choice Hotels.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.