Nytänkande aktiviteter förhöjer konferensupplevelsen - | Konferensvärlden
Vinprovning.
Mat och Dryck > Nytänkande aktiviteter förhöjer konferensupplevelsen

Nytänkande aktiviteter förhöjer konferensupplevelsen

Mötestrender Det är aktiviteterna runt omkring konferensen som gör hela upplevelsen. Det menar The Winery Hotel som tagit fram en gedigen lista över närmare trettio olika aktiviteter som konferensbokaren kan krydda mötesupplevelsen med.

6 februari 2019,

Vad sägs till exempel om ett quiz med frågor om mat och vin, ett italienskt mingel, en guidning i vinmakeri eller vinprovningarna Spice up your Life och La Dolce Vita?

– En konferens på The Winery Hotel är en upplevelse. Vi ger mötesgästerna någonting utöver det vanliga och det är aktiviteterna utanför konferensrummet som ger mest i form av teambuildning, säger Sofia Ruhne från The Winery Hotel.

Listan över aktiviteter innehåller hela 29 olika tillval och utöver dessa finns möjligheten till skräddarsydda upplevelser speciellt anpassade till gruppen.

– Våra konferensgäster väljer The Winery Hotel för att det är en unik destination. Vi tillverkar vin här och hela verksamheten kretsar kring vineriet i lobbyn. Därför är det naturligt för oss att erbjuda upplevelser som ger gästen en inblick i vinmakeri, vinkunskap och provsmakning, fortsätter Sofia Ruhne.

Bland aktiviteterna finns alltifrån självständig vinprovning med vinomatkort och guidade turer i vineriet till kurser i hur man kombinerar mat och vin och i sabrering, det vill säga i konsten att öppna champagne med en sabel.

AKTIVITETER PÅ THE WINERY HOTEL

Krydda er vistelse med någon av våra roliga aktiviteter och provningar. Bildande både för intellektet och för teamet.

GUIDADE TURER

Winery Tour

Gå en visning i vineriet och lär er mer om historien bakom The Winery Hotel och hur vi gör vin från druva till flaska. Passar er som på kort tid vill lära er mycket.

Tidsåtgång: 30 min

Antal deltagare: Kan delas upp i flera grupper à 6-25

personer.

Pris: från 160 kr

Winemakers Tour

Fördjupa dina kunskaper i hantverket vinmakeri med en tur som guidar er genom alla steg i resan från druva till flaska. Turen innefattar även vinprovningen Wine Evolution med provsmak av vin i dess olika stadier – druvmust, fatprov och färdigt vin.

Tidsåtgång: 60 minuter

Antal deltagare: 6-20 personer

Pris: 280 kr

MINGELAKTIVITETER

Mingel

Njut av en härlig buffé av ostar, charkuterier, oliver, mjukt bröd och olivolja från vår vingård Terreno. Mingla med ett glas vin i handen och njut av varandras sällskap till goda smaker. För er som önskar en fin start eller avrundning på era aktiviteter.

Tidsåtgång: ca 30-60 minuter

Antal deltagare: 10-100 personer

Pris: från 230 kr

Giro d’Italia

Mingla runt som på en italiensk piazza, prova delikatesser och viner från olika delar av Italien. Det här är en rolig resa Italien runt – en upplevelse för alla sinnen. Passar gruppen som söker ett socialt event i de italienska smakernas tecken.

Antal deltagare: 20-80 personer.

Tidsåtgång: 90-120 minuter

Pris: fr 440 kr

Tour de France

Mingla runt som på en fransk marknadsplats, prova delikatesser och viner från olika delar av Frankrike. Det här är en rolig resa Frankrike runt – en upplevelse för alla sinnen. Passar gruppen som söker ett socialt event i smakernas tecken.

Antal deltagare: 20-80 personer.

Tidsåtgång: 90-120 minuter

Pris: från 440 kr

Bubbelmingel

Delta i en snabb vinprovning på stående fot. En crash course i mousserande vin. Efter avslutad provning minglar ni och njuter av era bubblor i glasen. En aktivitet för er som vill kombinera kunskap med umgänge.

Antal deltagare: 10-60 personer.

Tidsåtgång : 60 minuter

Pris: från 240 kr, med tillvalet salta tilltugg från 340 kr

PROVNINGAR

Winery Tasting

En provning av fyra viner av olika karaktär under guidning av sommelier. För den sociala gruppen som vill lära sig mer om vin under lättsamma former.

Tidsåtgång: 1h

Antal deltagare: 6-60 personer

Pris från 360 kr, lägg till en bit ost för 100 kr

Bubbelprovning med tillval sabrering

Lär er mer om olika typer av mousserande vin från världens alla hörn. Passar gruppen som vill lyxa till det och ha kul. Lägg till sabrering och lär er att öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.

Tidsåtgång: 90-120 min

Antal deltagare: 8-30 personer

Pris: 624 kr, med sabrering 704 kr

Spice up your life – den kryddstarka provningen

Vad passar bäst i glaset till hetta och kryddighet? Den här provningen visar hur olika typer av kryddhetta matchas med vin både i teorin och i praktiken. En aktivitet för den som inte är rädd för lite sting.

Tidsåtgång: 2h

Antal deltagare: 8-28 personer

Pris från 680 kr

Vin och ost i kombination

Lär er mer om vin och ost i kombination. En provning för både smaksinnet och intellektet som passar livsnjutaren och ostälskaren. Perfekt för er som önskar lite tilltugg innan maten.

Tidsåtgång: ca 90 minuter

Antal deltagare: 6-28 personer

Pris: från 520 kr

La Dolce Vita - den söta provningen

Söta viner till söta smaker. Vår dessertmästare och sommelier förenas i en provning där det söta står i fokus. Dessertviner till olika bakverk och andra sötsaker provas. En god provning för er som älskar det söta livet.

Tidsåtgång: 2h

Antal deltagare: 8-28 personer

Pris: från 560 kr

Touch of Taste - Att kombinera vin med grundsmaker

Vad händer med ett vin om det möter syra i maten och hur påverkar salt ett rött vin? Upplev själv effekten som de fem grundsmakerna har på olika stilar av vin. En lärorik och aptitretande provning för er som gillar learning by doing.

Tidsåtgång: ca 90 minuter

Antal deltagare: 10-28 personer

Pris: från 400 kr

Wine & Dine – vin och mat i kombination

En snabbutbildning i vin och mat i kombination. Prova fyra viner till fem skräddarsydda smakbitar. Provningen förklarar och skapar förståelse för vin och mat i kombination. Perfekt för er med öga för detaljer.

Tidsåtgång: 2h

Antal deltagare: 8-28 personer

Pris från 880 kr

Naturliga viner – vad är det?

På sistone har begreppet naturvin varit hett. Vad är skillnaden mellan konventionella, ekologiska, biodynamiska och så kallade naturliga viner? Vi reder ut begreppen och provar viner från samtliga kategorier. En spännande provning för medvetna och nyfikna vinälskare.

Antal deltagare: 8-40 personer.

Tidsåtgång: 60 minuter

Pris: från 360 kr

Regnbågsprovning

Vår vackraste vinprovning där fem olika nyanser av vin hälls i glasen. En upplevelse för smak- doft och synsinnet. Vilken roll spelar egentligen vinets utseende för hur det smakar? En instagram-vänlig provning för er som är nyfikna på vad som döljer sig bakom ytan.

Antal deltagare: 8-40 personer.

Tidsåtgång: 60 minuter

Pris: från 440 kr

Nya, nya världen

Hur smakar serbiskt rött, kan Slovenien verkligen göra gott bubbel och vad är sambandet mellan kommunism och ungerskt vin? En vinresa genom de okända vinländerna i Europa bland svåruttalade namn på druvor, spännande historier och fantastiska viner. Provningen för er som vill kombinera vinhistoria med trendspaning.

Antal deltagare: 8-40 personer.

Tidsåtgång: 60 minuter

Pris från 440 kr

Chianti Classico DOCG – en introduktion

Vindistriktet Chianti Classico ligger oss extra om varmt om hjärtat. Dels för att vi har vår vingård Terreno där men också för att det är ett klassiskt område i stor utveckling just nu. Välkomna på en toscansk vinprovning med fokus på regionens mest anrika distrikt. Passar er som vill få mycket kunskap och samtidigt njuta av riktigt bra viner.

Tidsåtgång: 1h

Antal deltagare: 6-26 personer

Pris: från 440 kr

Terreno – vår vingård i Toscana

Lär känna familjen Ruhne via deras personliga och ärliga viner från gården Terreno. Följ med på familjens vinresa som började för 30 år sedan och som idag är en framgångssaga. En inspirerande provning för er som tycker om goda viner och bra historier.

Tidsåtgång: 1h

Antal deltagare: 6-26 personer

Pris från 400 kr

Winemakers Tasting

Lär dig mer om hur vinmakarens val i vinkällaren påverkar vints smak och karaktär. Hur smakar egentligen ett vitt vin som genomgått malolaktisk jäsning och vad är skillnaden mellan ett vin som legat på amerikanska kontra franska ekfat? En fördjupning för er som inte nöjer dig med att skrapa på ytan. Utmärkt i kombination med en guidad tur i vineriet.

Tidsåtgång: 60 minuter

Antal deltagare: 6-20 personer

Pris: 460 kr

I kombination med Winemaker’s tour: 680 kr.

EXKLUSIVA PROVNINGAR

Mogna viner

Vad är skillnaden på ett ungt och moget vin? Vad är det egentligen händer i en flaska vin då den lagras? Vi djupdyker i konsten att lagra och sedan avnjuta vin med ålder. Provningen för er som vill njuta av vin med historia.

Tidsåtgång: 1 h

Antal deltagare: 8-14 personer

Pris: från 760 kr

Prestigeviner

Hur smakar en flaska vin värd flera tusen kronor och vad är det som gör att vissa viner blir så värdefulla? Vi avnjuter fyra väl utvalda viner av högsta kvalitet. Passar gruppen som uppskattar värdet av bra vin.

Tidsåtgång: 1,5 h

Antal deltagare: 8-14 personer

Pris från 1280 kr

Vertikalprovning av Château Mouton Rothschild

Vi korkar upp fem årgångar från världens kanske mest mytomspunna vinhus Château Mouton Rothschild. En unik upplevelse få förunnad och ett minne för livet. Erbjuds till utvalda grupper.

Tidsåtgång: 2h

Antal deltagare: 8-12 personer

Pris från 3600 kr

Vertikalprovning av utvalda viner från vår egen vingård Terreno i Chianti Classico

När samma vin från olika årgångar avsmakas vid ett och samma tillfälle fördjupas förståelsen för hur ålder, klimat och vinmakeri påverkar ett vin. Följ med på en personlig tidsresa som blickar tillbaka på några av de 30 år som familjen Ruhne tillverkat vin i Chianti Classico. En personlig prestigeprovning för vinälskare.

Tidsåtgång: 90-120 minuter

Antal deltagare: 8-26 personer

Pris: från 1200 kr

Champagneprovning med tillvalet sabrering

En fördjupande provning i vin från Champagne. Vad betyder det när det står cuvée, blanc de blanc, blanc de noirs och vintage på etiketten? För gruppen som vill lära sig mer om bubbligt vin av högsta kvalitet. Lägg till sabrering och lär er att öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.

Tidsåtgång: 60-90 minuter

Antal deltagare: 8-28 personer

Pris: från 920 kr, med sabrering 1040 kr

VINUTBILDNINGAR

Grunderna i vinkunskap

Lär er förstå varför ett vin smakar som det gör och hitta vintypen som mest tilltalar era smaklökar. Dessutom lär ni er hur ett vin blir till bland cisterner och ekfat i vårt vineri. Kursen inkluderar fyra vinprovningar, en unik fatprovning, teorimaterial, kaffe och lunch. En dag som passar er som har ett stort intresse för vin, men ännu inte utbildat er inom ämnet.

Antal deltagare: 8-20 personer

Tid: En heldag

Pris: från 1600 kr

Vin och mat i kombination

Lär er konsten att lyckas med vin- och mat i kombination. Vilka smaker passar ihop, vilka lyfter varandra och vad ska man undvika att servera tillsammans? Kursen inkluderar studiematerial, vin och matprovningar, lunch och kaffe.

Antal deltagare: 8-20 personer

Tid: En heldag

Pris: från 2000 kr

ÖVRIGA AKTIVITETER

Quiz om vin, mat och musik

Vad kan du egentligen om vin, mat och musik?

Tävla mot dina kollegor i en rolig övning som sätter

kunskaperna på prov. Den perfekta aktiviteten för gruppen som gillar fart och fläkt samt att tävla under vänskapliga former.

Tidsåtgång: 30 min + 30 min efterföljande mingel över ett glas samt prisutdelning

Antal deltagare: 10-150 personer

Pris: från 224 kr med alkoholfri dryck,

från 280 kr med ett glas vin

Vinomatkort

Prova vin på egen hand vid vinomaterna där en av våra duktiga sommelier alltid finns i närheten om ni önskar personlig guidning i ert vinval. Ett socialt och roligt sätt att lära sig mer om vin som leder till spännande samtal. Vinomaterna är vin-automater fyllda med viner från hela världen och kortet laddas med valfri summa.

Läs mer om The Winery Hotel på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens med nytänkande aktivitet här! Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.