Nytt publikrekord på Lakritsfestivalen - | Konferensvärlden
Foto: Natalia Schwarzova
Mat och Dryck > Nytt publikrekord på Lakritsfestivalen

Nytt publikrekord på Lakritsfestivalen

Event Lakritsfestivalen slog nytt publikrekord när 11 000 lakritsentusiaster samlades på Annexet vid Ericsson Globe 21-22 mars. Gäster och medverkande anslöt från hela Sverige och resten av världen. Eva Camél Fuglseth på Stockholm Visitors Board menar att Lakritsfestivalen är med och stärker ”bilden av Stockholm som gastronomiskt nav i Skandinavien”.

1 april 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Det internationella intresset för den skandinaviska lakritskärleken är stor. ”Lakrits - mer än en trend” fastslog SvD Mat & Vin 20 mars och pekar på att lakritsnördarna aldrig har varit fler och att de vallfärdar till Stockholm och Lakritsfestivalen. Årets festival gästades bland annat av tre journalister från Ukraina. Bland utställarna fanns representanter inresta från till exempel Holland, Island, Finland och Italien. Lakritsfestivalen gästades även av danska lakritsmakaren Johan Bülow.

- Vi är väldigt glada över vårt internationella kontaktnät, det är till exempel glädjande att våra vänner från Finska Salmiakföreningen kom hit även i år och att en av årets nya utställare, MacLic Holding, en av världens största rålakritstillverkare, reste hit ända från Georgien, säger arangören, lakritsexperten Tuija Räsänen.

Inför årets festival har Lakritsfestivalen varit hos prisbelönta chocoMe i Ungern. En ny serie handgjorda chokladkakor med lakrits togs fram särskilt för den skandinaviska lakritsälskande marknaden och de fick ett mycket varmt mottagande under festivalen. Även svenska företag reste långt för att komma till festiavalen. Gammelstad Knäck och Karamell från Luleå deltog för fjärde året och hjälpte totalt 375 barn att göra egna polkagrisklubbor. Premiären av Glassfestivalen som arrangerades samtidigt gav besökarna ytterligare en festival under samma tak.

- Det är glädjande att Lakritsfestivalen med sitt unika innehåll lyckas locka en internationell publik och därmed bidrar till att Stockholms position som internationell evenemangsstad fortsätter stärkas. Det är unika evenemang som dessa som bidrar till att Stockholm är en attraktiv stad att både bosätta sig i och att besöka och förstärker också bilden av Stockholm som gastronomiskt nav i Skandinavien, kommenterar Eva Camél Fuglseth, chef för privatresor och turistservice på Stockholm Visitors Board.

Totalt besökte 11 000 svenska och internationella gäster Lakritsfestivalen 2015, en ökning på tusen personer från föregående år. Bland årets festivalhöjdpunkter märktes särskilt irländska konstnären Alannah Robins lakritsskulptur och festivalkockarna Douglas Spiik och Gunnar Frykfors festivalrätter med lakrits. På grund av Påskens rörlighet äger Lakritsfestivalen 2016 rum i april, tid och plats meddelas inom kort. Festivalens arrangör Tuija Räsänen arrangerar även en lakritsfestival 14-15 november 2015 i Helsingfors.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Mat & dryck  Stockholm  Utställning  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.