Öl - En utställning på Spritmuseum - | Konferensvärlden
Foto: Jonas Lindström
Mat och Dryck > Öl - En utställning på Spritmuseum

Öl - En utställning på Spritmuseum

Utställning Sverige rankas numera som ett intressant ölland och det finns många bryggerier. Nu har ölen fått en egen utställning på Spritmuseum: En introduktion till ölets värld med nedslag i svensk ölhistoria, kultur, trender, tillverkning, olika ölsorter, malt och humle.

6 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

- Ämnet är enormt, säger Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent. Vi beslöt att fokusera på ölets kulturhistoria, hur man gör öl och sist men inte minst smak och doft. Till vår hjälp har vi haft Alf Tumble, dryckesskribent, DJ och ölnörd, och Nadja Karlsson, vår egen dryckesexpert. Hon började sin bana med ölprovningar för 20 år sedan och har äntligen fått gehör för sin favoritdryck. Till hjälp i arbetet fick de båda en engagerad referensgrupp med bryggare.

Utställningen startar den 6 februari 2015 och fångar tusen års ölhistoria i ett bildspel och den svenska ölhistorien och ölkulturen illustreras på tolv podier. Utställningen är tillgänglig till och med den 17 januari 2016.

Spritmuseum erbjuder visningar med ölprovning i utställningen fredagar och lördagar och fördjupade provningar om allt från suröl, öl och mat i kombination till världens starkaste öl.

Restaurangen serverar också ett spännande urval öl från svenska bryggerier. Till sommaren öppnar en ölbrygga i samarbete med Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier med 20 olika sorters öl på kran och många sorter på flaska.Tillsammans med fyra utvalda hantverksbryggerier kommer museet att ta fram fyra olika säsongsbetonade ölsorter.

Sponsorer:
Humlegårdens Ekolager
Kakelspecialisten
Lilla Köksbryggeriet
NUD CollectionSe alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.