Stjärnkock lanserar ekologisk snaps - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Stjärnkock lanserar ekologisk snaps

Stjärnkock lanserar ekologisk snaps

Mat & dryck Kocken och krögaren Mathias Dahlgren har skapat en ekologisk snaps som lanseras på Systembolaget den 1 juni. Snapsen bygger på traditionell akvavit som fått en modern och frisk kryddning från både citrus och citrongräs.

8 maj 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

Genom restaurangerna Matbaren och Matsalen på Grand Hôtel har Mathias Dahlgren flest stjärnor i Norden i ansedda Guide Michelin. När han nu lanserar sin första egna snaps får den traditionella toner av kummin och dill som bas. Den ekologiska snapsen har därefter kryddats med både citron och citrongräs för en direkt och intensiv smakupplevelse.

– Jag tycker väldigt mycket om snaps och serverar det på både mina restauranger och i hemmet, säger Mathias Dahlgren. Snaps är ett svenskt kulturarv som jag vill vara med och utveckla genom en egen kryddning. Att det blev citrus som smak beror helt enkelt på att det är vansinnigt gott. Citronen skapar också en ren och fräsch känsla när man dricker den.

Mathias Dahlgren Snaps kan med fördel kylas ner rejält i frysen och avnjutas som en ren och frisk citronsnaps. Vid kylskåpskall servering kommer både kummin och dill fram vilket gör att snapsen passar väl till det klassiska svenska köket. 

– Min snaps är skapad till de stora nationella högtiderna dit även kräftkalaset och surströmmingsskivan kan räknas in, säger Mathias Dahlgren. Det finns dock så många fler tillfällen då god snaps kan avnjutas. Till exempel en ljummen sommarkväll med goda vänner när man pratar, dricker öl och äter en god knäckemacka med rökt lax, kokt skivad potatis och nyriven pepparrot. På bordet står gärna även en vällagrad svensk hårdost samt några nyskördade rädisor direkt från landet.

Doften i Mathias Dahlgren Snaps är aromatisk med friska toner av citronskal och citrontimjan samt kummin och dill. Smaken är fruktig och intensiv med citronskal, citrongräs följt av ett kryddigt inslag av krasse, kumminfrön samt en torr och något pepprig eftersmak.

Mathias Dahlgren Snaps kostar 149 kr för 350 ml. Alkoholhalten är 40 procent och artikelnumret 49-02. Snapsen finns tillgänglig på Systembolaget 1 juni.

Taggar/Etiketter
Grand Hôtel  Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.