Stora Brännbo & Såstaholm blickar mot europafinalen av Copper Skillet - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Stora Brännbo & Såstaholm blickar mot europafinalen av Copper Skillet

Stora Brännbo & Såstaholm blickar mot europafinalen av Copper Skillet

Prisbelönta I måndags avgjordes den svenska uttagstävlingen till IACC:s Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesbranschen. Årets vinnare blev Ruth Weldegiorgis från Stora Brännbo Konferens & Hotell som tävlade i seniorklasssen och kock Jonathan Birgersson som ställde upp i juniorklassen från Såstaholm hotell och konferens i Täby. Vinnande kockar representerar Sverige i europafinalen av IACC Copper Skillet den 25 februari på Comwell Köge strand utanför Köpenhamn. Vinnarna i Köpenhamn går sedan vidare till världsfinalen av Copper skillet som avgörs i Fort Lauderdale, USA i mitten av april.

4 februari 2015, uppdaterad: 3 juni 2015

Årets vinnare i seniorklassen, Ruth Weldegiorgis, har arbetat i Stora Brännbos kök i fem år. Vinsten innebär mycket för Ruth som nu har fått ett kvitto på vilken duktig kock hon är. Detta var hennes första tävling och nu ser hon fram emot europafinalen i Köpenhamn då hon fortsätter att fokusera på ekologiska råvaror efter säsong.

Nytt för i år var att kora en juniorkock under 26 år. Tre kockar ställde upp i tävlingen och vinnaren blev Jonathan Birgersson som arbetar på Såstaholm Hotell & Konferens sedan ett års tid. Även för Jonathan var detta premiär i tävlingssammanhang och han är nu riktigt taggad för att få tävla mot juniorkockar från Frankrike, England, Holland och Danmark. 

Årets Copper skillet jury bestod av Stefan Ekengren, en av landets kända kockprofiler, Jennifer Barker, tidigare vinnare av Copper skillet samt förra årets vinnare av den internationella Copper skillet finalen, Ulf Eriksson från Stora Brännbo Konferens och Hotell. Tävlingsledare var Manfred Rainer, välkänd och meriterad kockprofil. Juryn var eniga i sina beslut och Sverige har nu två värdiga representanter i europafinalen av Copper skillet som går av stapeln den 25 februari.

Taggar/Etiketter
Mat & dryck  Tävling  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.