Sveriges mest prisvärda ekologiska vin – Terreno Chianti Classico 2014 - | Konferensvärlden
Vinordic Wine Challenge
Mats och Sofia Ruhne tar emot priset i Vinordic Wine Challenge.
Terreno Chianti Classico 2014
Terreno Chianti Classico 2014.
Foto: Dinvinguide.se
Mat och Dryck > Sveriges mest prisvärda ekologiska vin – Terreno Chianti Classico 2014

Sveriges mest prisvärda ekologiska vin – Terreno Chianti Classico 2014

Prisbelönta Sofia Ruhne har nyligen tagit över rodret för familjegården Terreno i Toscana och börjar året med en rivstart. Vinet Terreno Chianti Classico 2014 tar hem guld i Vinordic Wine Challenge och klassas som Sveriges mest prisvärda ekologiska röda vin.

26 april 2018,

Vinet Terreno Chianti Classico 2014 fick idag tisdagen den 24 april båda priserna Gold Trophy och Best Value i vintävlingen Vinordic Wine Challenge som är Sveriges enda internationellt erkända vintävling, där målet är att utse Sveriges mest prisvärda viner.

– Det här är så fantastiskt roligt och ett kvitto på att det, som vi hela familjen har jobbat så hårt för i alla dessa år, har lönat sig, säger Sofia Ruhne som är yngsta dottern i familjen som står bakom det prisbelönta vinet tillika en av ägarna till unika The Winery Hotel i Solna som skapar sitt vin på plats i lobbyn.

Vingården Terreno i Greve in Chianti i Toscana har funnits sedan 1000-talet och är sedan 30 år i den svenska familjen Ruhnes ägo. Med stort engagemang producerar familjen lovordade toskanska viner och olivolja i hjärtat av Chianti Classico.

– Vi har jobbat så hårt för det här och det känns extra kul att få det här priset för vår Chianti Classico, ett vin som speglar området, jorden och traditionerna här.

Uppvuxen på gården är vinproduktion någonting naturligt, nästan medfött för Sofia Ruhne. Det mesta av arbetet sker för hand, både i vingården och i vinkällaren. Alltid med hantverk och hållbarhet i fokus.

– De senaste 30 åren har Chianti Classicodistriktet, liksom vin- och matvärlden i övrigt genomgått stora förändringar. En ökad medvetenhet bland både konsumenter och odlare har skapat en rörelse för ekologisk och etisk produktion, menar hon. Chianti Classicodistriktet är idag av många ansett som Italiens främsta.

Sedan familjen Ruhne kom hit 1988 har gården rustats upp och vinproduktionen är idag i absolut toppklass. Deras viner samt olivoljan är ekologiska och får allt större uppmärksamhet för sin kvalitet, både i Sverige och Italien.

Vinåret 2014 beskrivs ofta som utmanande i Toscana men på Terreno blev skörden genom god planering och anpassning visserligen liten men naggande god.

– Vi lyckades väl trots att vädret inte alltid var på vår sida. I Chianti Classico finns olika microklimat och årgångar som för vissa odlare är katastrofala, kan för andra vara riktigt bra. 2014 lyckades vi. Det är inte minst det här priset ett bevis på!

Vinet får beställas på Systembolaget, nr 2373, och kostar 119 sek (750 ml, 14 % alk/vol).

Om vinet:

Terreno Chianti Classico är ett vin baserat på den toskanska druvsorten Sangiovese. Doften domineras av solvarma körsbär och en lätt kryddighet. I smaken samspelar örter med givmild frukt och bärighet. Den pigga syran harmoniserar väl med tonerna av elegant strävhet och fin ek. En ursprungstypisk Chianti Classico.

Läs mer om vinhotellet The Winery Hotel, där Sofia Ruhne är en av ägarna, på Konferensguiden.se och boka er nästa unika konferens här!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.