Tage - Piteås nya restaurang på 53 meters höjd - | Konferensvärlden
Fr. v: Petter Nyberg, restaurangchef & sommelier, Restaurang CG, Roland Skoog, VD, Skoogs Bränsle AB, Christina Skoog, VD, Skoogs Handels AB, Pär Perry Eriksson, serviceansvarig, Restaurang CG, Henrik Gröntvedt, VD, Restaurang CG.
Mat och Dryck > Tage - Piteås nya restaurang på 53 meters höjd

Tage - Piteås nya restaurang på 53 meters höjd

Mat & dryck Tage blir namnet på den nya restaurangen som öppnar högst upp i KUST Hotell & Spa under sommaren 2016. Namnet kommer från grundaren av Skoogs, koncernen som bygger och kommer att driva hotellet. På Tage kommer gästerna att kunna äta och dricka på toppnivå i en av Norrlands högst belägna restauranger.

24 november 2015, uppdaterad: 24 november 2015

– Det känns roligt att pappa Tage får vara med och ge namn åt restaurangen som blir en samlingsplats och lite av hjärtat på KUST Hotell & Spa, säger Christina Skoog, vd på Skoogs Fastigheter.

Restaurangverksamheten i KUST Hotell & Spa kommer att drivas av Skoogs tillsammans med personerna bakom Restaurang CG som därmed utökar sin populära verksamhet i Luleå. Rekrytering av ett 40-tal personer till hotellrestaurangen pågår för närvarande liksom förberedelser för premiären sommaren 2016.

– Tage blir ett nutida brasseri med rötterna i regionen och med plats för ca 150 personer. Livet kring Pite älvdal är den stora inspirationskällan, som vi kommer att korsbefrukta med influenser från kök runt om i världen och krydda med spännande berättelser och anekdoter, säger Petter Nyberg, sommelier och delägare på Restaurang CG. Vi vill ge både boende på hotellet och folk här i regionen en intressant matupplevelse. Personligen ser jag fram emot att fylla förråden med drycker för att matcha den meny vi nu provar ut.

Restaurangen kommer att ligga på våning 15 på 53 meters höjd med vidunderlig utsikt över trakten. I restaurangens skybar kommer det att finnas innovativa drinkar, och den som inte är höjdrädd kommer även att kunna gå ut på någon av de två takterrasserna.

– Nu längtar vi efter att få bjuda till bords på Tage. Hos oss ska man trivas och umgås, känna sig som hemma – fast mer relaxad och omhändertagen än vanligt. Det här kommer bli så grymt, säger Perry Eriksson, serviceansvarig på CG:s.

– Vi ser fram emot att tillsammans med CG:s utveckla ett koncept som kommer vara unikt för oss för att kunna locka besökare från både när och fjärran, säger Christina Skoog. Och en av de allra första besökarna hoppas jag blir pappa Tage!

KUST Hotell & Spa öppnar sommaren 2016 mitt i centrala Piteå. Den 15 våningar och 53 meter höga byggnaden blir en av norrlandskustens högsta. 97 rum varav 4 sviter, lobbybar, konferensavdelning, festvåning, Spa med pool och bastu på taket, restaurang och skybar inspireras av den rika Piteälvens spännande resa från fjäll till kust.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.