Teatergrillens hyllning till Tore Wretman - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Teatergrillens hyllning till Tore Wretman

Teatergrillens hyllning till Tore Wretman

Event 70 år har passerat sedan Tore Wretman tog över Riche, delade av lokalen och etablerade Teatergrillen. Samtidigt är det 10:e året i rad som Teatergrillen hyllar den Wretmanska traditionen med Wretmandagarna, som i år går av stapeln 16-19 mars.

10 mars 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Årets tema - Provence
Frankrike, och inte minst Provence, hade en speciell plats i Tore Wretmans hjärta. Som ung skolades han delvis i Frankrike, där han fick lära sig grunderna i det nya franska köket som han senare skulle komma att introducera i Sverige. Senare i livet kom hans förkärlek för det franska att leda till att han bosatte sig i Mougins, Provence.

Tore Wretman var en förnyare av den svenska mat- och restaurangkulturen och han var först att fokusera på hela upplevelsen av ett restaurangbesök, något som är högst aktuellt idag. Maten, lokalen och de konstnärliga inslagen ansågs som mycket viktiga komplement till den gastronomiska upplevelsen.

Årets meny
Varje år tas en specialmeny fram för ändamålet. I år är det köksmästare Peder Andreasen med team som står bakom menyn som kännetecknas av ett fokus på det franska. Ett av Wretmans många paradnummer på sina krogar, Crêpes Suzette, står självfallet på menyn men även Turbot Provençal (hel piggvar med varmt persilje- och vitlökssmör) och halstrad, naturlig anklever på brioche med timjan och fikon. Från den för Teatergrillens kännetecknande silvervagnen, serveras côte du boeuf med sauce béarnaise och pommes Pont Neuf samt färserad kanin Ballotine med nice-oliver, haricots verts och tarte tatin på pärllök.

En hyllning till arvet – från Arvid Wretman
Som en del i årets hyllning till Tore Wretman har hans barnbarn, Arvid Wretman, tagit fram illustrationer till menyn. Arvid är utbildad vid kungliga konsthögskolan i Stockholm. Med rötterna i graffiti är även han en förnyare inom sitt område. 

Wretman i Provence: 16 - 19 mars 2015.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Mat & dryck  Restaurang  Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.