Tjers Bryggeri lanserar hantverksöl med smak av polcirkeln - | Konferensvärlden
Foto: Tomas Bergman
Mat och Dryck > Tjers Bryggeri lanserar hantverksöl med smak av polcirkeln

Tjers Bryggeri lanserar hantverksöl med smak av polcirkeln

Mat & dryck Frida Andersson är uppvuxen i Överkalix, ett stenkast från polcirkeln. Hon är utbildad till sommelier på Grythyttan och har arbetat inom restaurangbranschen och på Systembolaget i Stockholm. Efter flera år i södra Sverige valde Frida att återvända till sin hemort och starta microbryggeriet Tjers i en gammal nedlagd fabrik. Här brygger hon hantverksöl på ortens prisade vatten från kallkällan i Halljärv.

1 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

– Det känns riktigt kul att plocka upp den gamla bryggartraditionen i Svartbyn, där bryggeriet ligger. Och det känns nästan overkligt att jag får möjlighet att använda mina kunskaper om dryck här på hemmaplan, säger Frida.

Lagom till påsk lanserar Tjers Bryggeri sina första öl: en IPA, en stout och en pale ale. Tillsammans representerar de en bred smakpalett och en fingervisning om vad som kan förväntas av Tjers Bryggeri i framtiden.

– Jag har mina rötter här i Överkalix och vill att Tjers hantverksöl ska förmedla både smak och känsla av vår natur och livsstil. Dessutom har jag valt att namnge ölsorterna med dialektala ord från överkalixmålet: kålswårtt, lios och håmle. Det är en viktig del av både min och Tjers identitet, berättar Frida.

Det är pappa Assar och sambon Philip som hjälper Frida med många moment i bryggeriet. Att det är ett hantverksöl förstår man när Frida beskriver den manuella processen, från första steget när malten mals till buteljering och etikettering. Produktionen ligger i dagsläget på cirka 1000 flaskor per vecka.

Frida är nyfiken och ser fram emot att fortsätta experimentera med olika ölsorter och smaker i en nära dialog med kunderna och andra microbryggerier.

– Redan innan starten har vi sett ett stort engagemang i sociala medier. Det är kul att kunna ha med kunden i dialogen kring nya ölsorter: vilka smaksättare ska vi använda, ska sommarölen vara ljus eller mörk och så vidare. Jag ser framför mig att vissa sorter blir kvar som stående favoriter medan andra blir tillfälliga säsongsöl, avslutar Frida Andersson, bryggmästare på Tjers Bryggeri.

Taggar/Etiketter
Bryggeri  Mat & dryck  Öl  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.