Tjurar, vildhästar och flamingos sätter spår i sanden i ekologiska Mas Mellot Rosé - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Tjurar, vildhästar och flamingos sätter spår i sanden i ekologiska Mas Mellot Rosé

Tjurar, vildhästar och flamingos sätter spår i sanden i ekologiska Mas Mellot Rosé

Mat & dryck Systrarna Nathalie och Brigitte Bruel lanserar den första juni sin ekologiska rosé Mas Mellot i Systembolagets ordinarie sortiment. Druvorna till detta franska, ekologiska rosévin med sin ”somriga” smak kommer från det trendiga området Camargue. Där växer rankorna i sanddynerna och är hemvisten för rosa flamingos, tjurar och vita vildhästar.

20 maj 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

I flera generationer har man odlat vin på Mas Mellot. Numera är det systrarna Nathalie och Brigitte Bruel som driver familjeföretaget i fjärde generationen. Sedan år 2008 är odlingen 100 procent ekologisk. Egendomen ligger mellan Aigues-Mortes och la Grande Motte i hjärtat av området ”Petite Camargue” i Languedoc. Camargue är hemvisten för de vita vildhästarna, den svarta tjuren och den rosa flamingon. Från området kommer även havssaltet ”fleur de sel de Camargue”.

De viner som görs här har fått namnet ”le vin des sables” som vinerna från sanddynerna kallas. Det är just sanddynerna som ger IGP Sable de Camargue sin unika jordmån bestående av sand blandad med fint krossade snäckskal. Det är en av de magraste jordarna som finns vilket gör den extremt dränerande.

I Mas Mellot finner du en ”somrig” doft av mogna röda bär, citrusfrukt, mineraler och en liten kryddton. Smaken är torr, fruktig och frisk med inslag av jordgubbar, hallon, mandarin, mogen citron, gula persikor och ett uns av örter. Avslutningen har en angenäm mineralton.

Mas Mellot passar utmärkt som apéritif gärna med oliver, till fisk-och skaldjurssoppor, grillad kyckling med ratatouille, smakrik fisk som fänkåls- och citronbakad havsabborre med rostad potatis, smakrika vegetariska rätter, lättare stekt fisk med grillad paprika och svarta oliver, klassisk Salade Nicoise, pizza på tomat-, mozzarella- och skinka, chèvre chaud med örtsallad eller charkuteritallrik med grillade grönsaker.

Mas Mellot 2014
Land: Frankrike, Languedoc, IGP Sable de Camargue | Producent: GAEC Bruel | Druvor: Grenache Noir 50 %, Cinsault 40 %, Merlot 10 % | Alk : 12,5 % | Vol : 75cl | Art.nr: 2728 | Pris: 79kr | Lansering: 1 juni 2015

Taggar/Etiketter
Mat & dryck  Vin  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.