Meet & Greet hyllar betydelsefulla personer inom besöksnäringen - | Konferensvärlden
Meet & Greet
Meet & Greet
Meet & Greet
Meet & Greet
Meet & Greet
Maud Olofsson
Maud Olofsson
Johan Petré
Johan Petré
Nina & Hugo
Mötesnytt > Meet & Greet hyllar betydelsefulla personer inom besöksnäringen

Meet & Greet hyllar betydelsefulla personer inom besöksnäringen

Prisbelönta För andra året i rad arrangeras Meet & Greet av BokningsBolaget och branschtidningen KonferensVärlden för att uppmärksamma och hylla viktiga personer inom besöksnäringen, som på ett enastående sätt bidragit till en positiv utveckling av branschen och samhället i stort. I år gick priserna till Maud Olofsson, Mischa Billing och Johan Petré.

21 april 2023, uppdaterad: 21 april 2023

Den 20 april bjöds konferens- och eventköpare in till en spännande eftermiddag på Courtyard by Marriott i Stockholm. På plats fanns även representanter från flera fina konferensanläggningar.

Föreläsning av Tobias Karlsson

Programmet inleddes med en inspirerande föreläsning av den professionella dansaren Tobias Karlsson, en fantastisk föreläsning fylld med humor och viktiga budskap.

Redan som åttaåring vann Tobias sin första men inte sista medalj. Den medaljen var starten på en lång och framgångsrik danskarriär världen över och har lett till att han idag är en av Sveriges mest populära danslärare, föreläsare och inspiratör samt är en av de professionella dansarna i populära Tv4-programmet Let´s Dance. Men vägen dit har inte alltid varit en dans på rosor, vilket han berättade om i sin föreläsning.

Panelsamtal om rollen som Executive Assistant

Under eftermiddagen fick vi även möta Monica Ohlson, Executive Assistant på Barncancer-fonden, och Else-Britt Lundgren, Executive Assistant på Bioarctic, som i ett panelsamtal talade om rollen som just Executive Assistant och hur den har förändrats genom åren. Det talades även om framtiden och hur man tror att Artificiell Intelligens kommer att påverka rollen framöver.

Prisutdelning

Dagen avslutas med prisutdelning, där Maud Olofsson, Mischa Billing och Johan Petré prisades, tre personer som gjort avtryck och påverkat besöksnäringen och samhället positivt på olika sätt.

Maud Olofsson
Maud Olofsson är tidigare styrelseordförande för Visita och får pris som "Besöksnäringens främsta påtryckare" i samband med coronapandemin.

Juryns motivering: Gästnätter, konferensdeltagare och restaurangbesökare försvann och många människor förlorade sina arbeten. Åren 2020, 2021 och en bit in i 2022 drabbades besöksnäringen svårt av råd och restríktioner under den pågående pandemin. Som branschorganisationen Visitas dåvarande ordförande kämpade årets pristagare för att stärka besöksnäringen med hjälp av vassa och tydliga debattartiklar, digitala och fysiska paneldebatter och kontakter med näringslivet och politiken. 

Mischa Billing
Mischa Billing är sommelière och lektor i måltidskunskap vid Örebro Universitet, jurymedlem i Tv4-programmets "Sveriges Mästerkock" och nasolog. Mischa Billing tilldelas utmärkelsen "Besöksnäringens främsta ambassadör".

Juryns motivering: Med sin fokuserade dedikering till måltidskunskap och drycker - det som i mångt och mycket utgör själva kärnan i besöksnäringen - bidrar årets pristagare till att lyfta branschen genom kunskap. Mischas roll som lektor i måltidskunskap medverkar stort till att höja branschens attraktionsvärde mot framtida generationer av gastronomer, kockar och sommelièrer vilka utgör basen i svensk besöksnäring.

Johan Petré
Johan Petré är eventfixaren som i många år skapat event i världsklass men han är även en av grundarna till Operation Aid, hjälporganisationen till stöd för Ukraina. OperationAid fokuserar främst på att identifiera de mest akuta behoven, samla ihop medel och införskaffa samt leverera humanitärt bistånd och medicinsk utrustning till Ukraina, till de platser där de behövs som mest. Johan Petré tilldelas utmärkelsen "Besöksnäringens största hjärta".

Juryns motivering: Årets pristagare är välkänd för att arrangera event som på ett berikande sätt sammanför människor och skapar minnesvärda upplevelser. Johan har med stort hjärta och människan i fokus varit initiativtagare och medgrundare av Operation Aid, som dedikerat sitt arbete till humanitärt arbete i Ukraina samt motverka trafficking vid gränsen för kvinnor och barn som under sin flykt blir måltavlor för människohandlare. 

Meet & Greet ramades in av skön musik av duon Nina och Hugo som man kan boka via Artisttorget, nätverkande, bubbel och tilltugg.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.