Storsatsningar på NOVI Resort Visby ger resultat - | Konferensvärlden
NOVI Resort Visby
NOVI Resort Visby
NOVI Resort Visby
NOVI Resort Visby
Mötesnytt > Storsatsningar på NOVI Resort Visby ger resultat

Storsatsningar på NOVI Resort Visby ger resultat

Konferenspärlor Under hösten 2016 tog entreprenörerna Shervin Razani & Bo Fuglsang över NOVI Resort Visby, tidigare TOTT Hotell. En rejäl renovering, förlängning av säsongen och satsningar på lokal mat har redan gett genomslag. Hotellet ökade beläggningen med 40% under maj och har i stort sett full beläggning i juni, vilket skapat 20 extra arbetstillfällen.

26 juni 2017,

Ett första steg i förändringen av NOVI Resort Visby var att hitta en ny och driven hotellchef. Valet föll på Marie Herrey som har gedigen erfarenhet från verksamhet i USA, prisbelönta ”Vår gård” i Saltsjöbaden och vildmarkshotellet Kolmården. Gemensamt har gruppen fokuserat på att ta en tydligare del av den gotländska gemenskapen och näringslivet. NOVI Resort Visby ska vara lika mycket för gotlänningarna själva som för besökare på ön.

Restauranger med gotländska råvaror

Hela hotellet har renoverats och extra mycket kraft har lagts på de två nya restaurangerna, NOVI Grill & Beach club och NOVI Deli. Fokus läggs på gotländska råvaror.

- Det är lite konstigt att saluhallarna i Stockholm ofta har mer gotländskt kött och andra råvaror än lokala restauranger här på Gotland. Vi hade tidigt som mål att rätta till den felaktigheten och erbjuda lokalt producerade varor så långt som möjligt, säger Shervin Razani, ägare till NOVI.

Ett nytt strandområde

Det har även satsats mycket på strandområdet för att göra den till en komplett beach club. Stora investeringar har gjorts kring interiören för att fräscha upp och skapa rätt känsla. Inom området finns också ett helt nytt gym och en ”kids corner”. Säsongstarten har även flyttats från midsommar till påsk.

- Det handlar inte bara om att förbättra verksamheten under högsäsong. Vi vill även förlänga säsongen från tidigare 8–10 veckor till 20–25 veckor. Ambitionen är att göra hotellet till en åretruntanläggning. Gotland är fantastiskt året om och vi vill kunna erbjuda samma upplevelse under traditionell lågsäsong, säger Marie Herrey, hotelldirektör på Novi Hotell.

Ökad beläggning

Förändringarna har redan gett avkastning. NOVI Resort är i princip fullbokat under juni månad och i maj ökade beläggningen med 40 procent jämfört med tidigare år. Den förlängda säsongen och nysatsningarna har även ökat behovet av arbetskraft. 20 extra personer har anställts och åtta av tjänsterna är årsanställningar. De flesta är gotlänningar med stor lokal kännedom. Novis många satsningar på att erbjuda lokala råvaror och tjänster gör även att de köper in flera varor direkt från Gotland.

Kreativa möten

På NOVI Resort hittar ni allt ni behöver för ett litet eller stort möte, den största lokalen tar 180 personer i biosittning. Läget nära havet och närheten till Visby bjuder på många möjligheter till kreativa möten och konferenser. Läs mer och boka ditt möte på NOVI Resort på Konferensguiden.se. Här erbjuds du kostndsfri bokninghjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.