Nytt parkområde invigs på Liseberg i vår - | Konferensvärlden
Barnens Paradis på Liseberg
Våren 2016 invigs ett helt nytt parkområde på Liseberg.
Foto: Liseberg
Lisebergs tvåvåningskarusell
Lisebergs tvåvåningskarusell invigs i vår.
Foto: Liseberg
Nyheter > Nytt parkområde invigs på Liseberg i vår

Nytt parkområde invigs på Liseberg i vår

Nöje Nöjesparken Liseberg i Göteborg har haft ett framgångsrikt år och och redovisar för andra året i rad rekordvinst. Nöjesparken fortsätter att satsa för framtiden och inviger i vår ett helt nytt område i parken innehållande bland annat en av Göteborgs största lekplatser, en tvåvåningskarusell och en viktoriansk trädgård – nyheter som inte kostar något extra för gästerna i parken.

19 februari 2016,

Ännu ett rekordår

År 2015 var ett framgångsrikt år på Liseberg. Gästsiffran för hela året uppmättes till 3,1 miljoner, varav 205 000 besökte Liseberg under Halloween och 425 000 kom under Jul på Liseberg.

– En mycket stark sommarsäsong och en Halloweensäsong som blev mycket mer än vad vi vågat drömma om är de främsta orsakerna till det goda resultatet, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Lisebergs omsättning passerade för andra året i rad 1 miljard kronor och landade för hela året på 1 149 miljoner kronor (2014: 1 085 miljoner kronor). Resultatet efter finansiella poster uppgår till 122 miljoner kronor (2014: 119 miljoner kronor).

– En god lönsamhet är en förutsättning för att kunna investera i utveckling av parken, säger Andreas Andersen.

Utveckling och investering i nya upplevelser

Och utvecklingen av parken har verkligen varit intensiv de senaste åren. En dryg miljard har investerats i nya upplevelser sedan 2011, bland annat i nya barnområdet Kaninlandet (2013), berg- och dalbanan Helix (2014) och värstingen Mechanica (2015).

Nyheter 2016

2016 blir inget undantag. Total investeras 170 miljoner kronor i ett helt nytt parkområde, som just nu växer fram uppe på Liseberget, från AtmosFear i norr till FlumRide i söder. I det nya området, som fått namnet Lisebergs Trädgårdar, finns bland annat viktorianska trädgårdar, nya promenadstråk, trädgårdscafé, en dubbeldäckarkarusell och en jättestor lekplats. Totalt handlar det om en yta på 6310 kvadratmeter, varav 1 900 kvadratmeter är planteringar av olika slag.

– Det nya området är vårt sätt att ge något tillbaka till göteborgarna. Liseberg är först och främst deras mötesplats, säger Andreas Andersen.

Förutom gratisattraktionerna kommer det också att byggas en ny stor familjeattraktion i området. Vad den heter, hur den kommer att se ut och hur åkupplevelsen blir avslöjas den 19 februari kl 8.00.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.