Wallmans och Tryffelfestivalen i nytt samarbete - | Konferensvärlden
Nyheter > Wallmans och Tryffelfestivalen i nytt samarbete

Wallmans och Tryffelfestivalen i nytt samarbete

Event Höstens tema på Wallmans Stockholm är Skördefest, och Wallmans egen skördefest på Teatergatan 3 i Stockholm drar igång den 1 oktober. I anslutning till detta inleder Wallmans ett samarbete med Gotlands Tryffelfestival, som i det första skedet innebär att man gör en tävling där vinnaren får resa och besöka Gotlands Tryffelfestival 13-15 november 2015.

24 september 2015, uppdaterad: 24 september 2015

– Vi mycket glada över vårt nya samarbete med Gotlands Tryffelfestival. Den gotländska tryffeln är verkligen en kulinarisk höjdpunkt, och är en produkt som ligger helt i linje med den känsla som vi på Wallmans vill förmedla till våra gäster och det kvalitetstänk vi har, säger Annette Ståhl, platschef på Wallmans Stockholm.

Första priset i tävlingen är att vinnaren får besöka Gotlands Tryffelfestival och delta i seminarier kring odling och tryffel i mat, följa med på tryffeljakt samt vara med på tryffelceremonin med underhållning och en sexrätters tryffelmiddag med matchande viner. Boendet ligger centralt på Clarion Hotel Wisby där entré till den härliga spa-anläggningen ingår som en del i priset. Gotlandsflyg tar vinnaren med direktflyg från Bromma, Göteborg eller Malmö till Visby.

– Under Gotlands Tryffelfestival vill vi erbjuda tryffel ur alla aspekter. Det finns så mycket spännande kring tryffel. Vi vill ge kunskap, smak, doft, natur, underhållning, hundar m.m. Wallmans har ett läckert koncept som binder ihop god smak och underhållning på hög nivå. Vi ser fram emot ett givande samarbete säger ordförande för Gotlands Tryffelakademi, Landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

OM WALLMANS STOCKHOLM
Teatergatan 3 är en klassisk nöjesadress där stockholmare redan i början av 1900-talet lät sig underhållas, då på Svenska Teatern, och senare dansade man sig igenom 70-talet på trendiga nattklubben Atlantic. Wallmans intog lokalerna 1991 och sedan dess har begreppet dinnershow letat sig in i ordböckerna. Artisterna, som även är kvällens serveringspersonal, guidar gästerna på en resa genom decennier av musik till smakerna av en välkomponerad överraskningsmeny. På Wallmans har några av Sveriges mest omtyckta artister under de senaste decennierna upptäckts och nya stjärnor föds ständigt.

OM GOTLANDS TRYFFELFESTIVAL
Den gotländska tryffeln blir allt mer populär och mitt under säsongen, den 13-15 november, anordnas en tre-dagars tryffelfestival på Gotland. Då finns det möjlighet att lära sig mer om den gotländska tryffeln, följa med på tryffeljakt, smaka på tryffel-AW och smaka tryffel i olika rätter under lördagens stora tryffelmiddag. Middagen är komponerad av Kulinariska Gotland som är en förening med många av Gotlands bästa krögare som serverar en sexrättersmeny med inslag av tryffel i alla rätter tillsammans med matchande viner. Under helgen erbjuder även många restauranger tryffel på menyn. Gotlands Tryffelfestival arrangeras av Gotlands Tryffelakademi.

OM GOTLÄNDSK TRYFFEL
Den svarta tryffeln kallas ibland för den svarta diamanten. Tryffel är en hypogeisk svamp vilket innebär att dess fruktkroppar bildas och mognar under marken. Tryffeln bildas på våren, växer till under sommaren och skördas oktober till december när den är mogen. Den växer på finrötterna till ek, hassel, bok och lind. I och med att den växer under marken och är värdefull tillhör den markägaren och ingår ej i allemansrätten. Den skördas med hjälp av doftkänsliga hundar. Det finns många tryffelarter, bland dem tryffeln Tuber melanosporum, vars svenska namn är Périgordtryffel, och dess nära släkting Tuber Uncinatum/Aestivum, som också kallas Bourgognetryffel.

Det är ingen som riktigt vet hur tryffeln kom till Gotland, men tack vare öns milda höstar och kalkrika jord trivs och frodas den på ön. Tryffeln bildas på våren, växer under sommaren och är redo för skörd från oktober till december. När tryffeln är mogen ger den ifrån sig en doft och kan då skördas med hjälp av doftkänsliga tryffelhundar. Tryffeln på Gotland kallas för Bourgogne tryffel och är en uppskattad krydda ända sedan Faraonernas tid.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.