126 meter på ett enda andetag - | Konferensvärlden
Annelie Pompe
Annelie Pompe har världsrekord i fridykning.
Annelie Pompe
Annelie Pompe har bestigt världens sju högsta berg.
Annelie Pompe
Äventyraren Annelie Pompe
Reportage > 126 meter på ett enda andetag

126 meter på ett enda andetag

Hälsa & Spa Ena stunden dyker hon mer än hundra meter rakt ned i havet utan några hjälpmedel, andra stunden bestiger hon världens högsta berg. Äventyraren Annelie Pompe har ett världsrekord i fridykning, men förespråkar samtidigt vikten av mental vila och tystnad för att uppnå en inre ro.

7 december 2016,

Med en grundmurad kärlek till naturen och till alla typer av utmaningar, började Annelie Pompe tidigt dyka och klättra i och runt Göteborg där hon växte upp.

Jag insåg fort att jag ville komma högst och djupast, berättar hon på besök i hemstaden, där hon är hemma och packar om efter att ha hållit en tystnadsretreat i Bergslagen och inför en resa till Ecuador, där hon ska leda en expedition uppför landets högsta berg Chimborazo.

Yttre och inre äventyr 

Annelie Pompe är något så annorlunda som en professionell äventyrare, men hon har också en lång bakgrund inom mental träning, idrottspsykologi och studier av människans inre äventyr.

Det var när jag startade klättra som jag också började läsa otroligt mycket om hur våra tankar och vår vilja styr hur vi också presterar, exempelvis inom idrotten. Om vi tänker att något inte går, skickar det signaler till kroppen som gör att det faktiskt kommer att bli svårare att utföra handlingen.

Uppskattad föreläsare

Med ett världsrekord i fridykning, 126 meter rakt ned i havet på ett enda andetag, och med en toppbestigning av såväl Mount Everest som världens övriga sex högsta berg, skulle man kunna tro att hon är en adrenalinjunkie som söker kickar med sitt äventyrande.

Men Annelie Pompe menar att det största äventyret av alla sker inombords – inte nödvändigtvis på Mount Everest – och det är något hon gärna talar om vid sina föreläsningar. Hon anlitas ofta som såväl talare och workshopledare, som yogainstruktör och coach för både små ledningsgrupper och på stora seminarier för tusentals personer.

Jag vill hjälpa människor att finna inspiration och energi i vardagen och lära dem hur man gör för att lyckas med målfokusering. Men jag talar också om mod och rädsla, utmaningar och hur man som ledare i förändringsprocesser kan göra för att motivera sig själv och andra.

Vilja och andning

Kroppen och tankarna är det enda i livet vi kan ta kontroll över, konstaterar hon.

Väldigt sällan kan vi styra över de yttre omständigheterna, men vi kan alltid välja vilket förhållningssätt vi vill tackla dem med. Det handlar om attityd och inställning och alla människor kan träna upp sin viljestyrka. Lär man sig tygla insidan kan man få så otroligt mycket ny och bra energi.

Vid sina föreläsningar talar Annelie Pompe också gärna om hur man kan andas bättre för att orka med vardag och träning och hur andhållningen påverkar hälsan.

De flesta människor idag andas på fel sätt, men med rätt andning kan man styra sin stressnivå och syresätta kroppen bättre, vilket i sin tur ökar det allmänna välbefinnandet, berättar hon avslutningsvis.

Fakta:

Annelie Pompe kommer från Mölndal och är född 1981. År 2015 kom hennes bok "Otroligt högt och extremt djupt", där hon berättar om sitt liv som äventyrare. I början av nästa år planerar hon att resa med Ola Skinnarmo med segelbåt och på skidor till Antarktis.

Annelie Pompes Seven Summits:
1. Mount Everest, Asien, 8.848 m
2. Kilimanjaro, Afrika, 5.895 m
3. Mount Denali, Nordamerika, 6.194 m
4. Elbrus, Europa, 5.642 m
5. Aconcagua, Sydamerika, 6.961 m
6. Carstensz Pyramid, Oceanien, 4.884 m
7. Vinson Massif, Antarktis, 4.892 m

www.anneliepompe.comSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.