Avslappnat och majestätiskt på Österlen - | Konferensvärlden
Kronovalls vinslott
Kronovalls vinslott
Kronovalls vinslott
Reportage > Avslappnat och majestätiskt på Österlen

Avslappnat och majestätiskt på Österlen

Konferenspärlor På magiskt vackra Österlen reser sig majestätiska Kronovalls Vinslott med sina tornbärande flyglar i fransk barockstil, omgiven av djupa vallgravar. Kökets passion för mat och dryck går inte att ta miste på och skapar bestående minnesintryck hos lyckliga gäster.

Text: Katarina Niss

13 april 2021,

En knapp timme från det pulserande stadslivet i Malmö och efter kringliga landsvägar landar man i ett befriande lugn på Kronovalls Vinslott. Slottet är omgärdad av Store Vång, naturreservatet med sina gamla ekar, öppna hagmark och rika växtliv. Inom bekvämt avstånd hittar man Österlens stoltheter som Skånes högsta vattenfall Hallamölla och Nationalparken Stenshuvud med sin biologiska mångfald.

– Hit kommer konferensgrupper som söker exklusivitet och avslappnat fokus i historisk slottsmiljö. Det finns inget som distraherar förutom den fantastiska naturen, berättar Jane Hviid, vd på slottet.

Mat och dryck som passion

– Kronovalls Vinslott är en mötesplats för alla som har passion för mat, dryck och möten, berättar Jane och förklarar att det gäller såväl bröllopsgäster, konferenser och privatpersoner som söker gourmetupplevelser. De vackra matsalarna med sina kristallkronor och medaljongstolar förstärker upplevelsen ytterligare.

På tallriken samsas säsongsbetonade och närodlade råvaror från lokala leverantörer som förädlas till starka matminnen under ledning av köksmästare Rasmus Larsson.

– Det är oerhört viktigt för oss att leverera hög kvalitet i alla led och skapa nöjda gäster i en unik miljö, fortsätter Jane och berättar hur de historiska vingslagen känns av i hela slottet med sina originalgolv och tapeter från förra seklet. I korridorerna kan man njuta av knarrande golv och vackra stuckaturer. Hotellrummen är fortfarande i original och femton av dem finns på slottet, vilket är unikt bland slotten i Sverige.

Praktfulla möten

Kronovalls Vinslotts konferensrum är inte vilka som helst. Här konfererar man i slottets praktfulla salonger med modern teknik och kryddar mötet med gemensamma aktiviteter som lerduveskytte på slottets marker eller slottsvandring med visning och historik.

– Vi skräddarsyr konferensen från början till slut, för att få bästa totalupplevelse. Det finns mängder av spännande aktiviteter att erbjuda och vi drivs av att ge högsta servicen för att få nöjdaste gästen, avslutar Jane.

Fakta Kronovalls Vinslott:
Kronovalls Vinslott ligger en timme från Malmö och nås lättast med bil. Slottet omgärdas av ett naturreservat och en nationalpark någon mil bort. Här finns 23 hotellrum, och alla slottets salonger kan nyttjas för konferensen. Många vallfärdar till Kronovalls Vinslott för att njuta god mat och dryck. I källaren förvaras slottets skatt, omsorgsfullt utvalda viner.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.