Company Retreat på Grå Gåsen - | Konferensvärlden
Grå Gåsen
Grå Gåsen
Grå Gåsen
Grå Gåsen
cykling på Gotland
Reportage > Company Retreat på Grå Gåsen

Company Retreat på Grå Gåsen

Konferenspärlor På den sydligaste delen av Gotland, på det vackra Sudret, ligger Grå Gåsen. En unik plats att bara få vara på. Att vara borta men känna sig som hemma, att ladda batterierna och starta om – en plats för Company Retreat.

Text: Helena Wikström

3 november 2022, uppdaterad: 3 november 2022

Hösten 2019 bestämde sig Cecilia och Björn Westerholm för att de lämna Stockholm och sina fasta kontorsjobb till förmån för Gotland, Sudret och Grå Gåsen. Under pandemin märkte Cecilia och Björn att de konferensgrupper som besökte dem inte var intresserade av en konferens i traditionell bemärkelse.

 – De ville helt enkelt bara vara här hos oss. De ville mötas under mer avslappnade former, ta promenader, starta om och få ny energi, berättar Cecilia Westerholm Beer, VD på Grå Gåsen.

Cecilia och hennes man Björn hade själva funderat i samma banor. Deras erfarenhet som konferensarrangörer var liten, men erfarenheten som konferensdeltagare desto större.

 – Vårt stora ingångsvärde är att vi har varit kunden, fortsätter Cecilia.

De  bestämde sig för att de ville fokusera på själva upplevelsen av att vara på Grå Gåsen och på att grupperna snabbt skulle känna sig som hemma. De ville vara flexibla och förstå varje grupps behov.

Inte en traditionell konferens men inte heller en kick-off. Cecilia hittade begreppet ”Company retreat” och kände att det stämde. På en retreat handlar det om att få ny energi, nya tankar och nya idéer. Och kan individer uppleva detta så varför inte ett helt företag.

 – Eftersom vi bara har en grupp i taget kan vi ta hand om dem på det sätt de önskar och vi kan omgivningen och vet vad som finns att göra här, förklarar Cecilia.

Grå Gåsen är både litet och stort. I huvudbyggnaden Villa Botvide, ett gammalt stenhus från 1850, finns 12 rum för enskilt boende. Kan man tänka sig att dela rum så finns det plats för upp till 30 personer. En och en halv kilometer bort ligger systerhotellet Gåsen Out, med bäddar för upp till 70 personer.

 – Det är vanligt att en grupp väljer att trycka ihop sig på Grå Gåsen. För att få vara nära varandra, känna den här hemma-hos-känslan och för att få sitta i ”ladan”, berättar Cecilia.

Grå Gåsen är rikskända. Det är här, i den vackra gamla stenladan, tv-programmet ”Så Mycket Bättre” utspelar sig. Här kan man som konferensdeltagare ha egna musikkvällar och få dela artisternas upplevelse av att stå på scen.

Sudrets landskap är storslaget på många sätt, med fina sandstränder och spännande klintar. En plats som gjord för utomhusaktiviteter såsom cykling, löpning och promenader. På Gåsen Out finns dessutom två professionella padelbanor.

 – På Grå Gåsen får du det bästa av två världar: den nästan sydeuropeiska upplevelsen av ett exklusivt boutiquehotell mitt i den vackraste av svenska kulturbygder, säger Cecilia.

Här somnar du gott till havets brus i något av de nyrenoverade unikt inredda rummen. Här finns en underbar trädgård, en pool och vedeldad bastu och maten lagas av utvalda säsongsråvaror i ett restaurangkoncept som bygger på ett samarbete med ny krögare varje år.

 – Hos oss är det som hemma, fast du är borta. Här kan grupperna helt koncentrera sig på sig själva – uppleva en company retreat helt enkelt, avslutar Cecilia.

Fakta:
Grå Gåsen hittar du på Gotland, på den vackra sydliga delen som kallas Sudret. Här välkomnar man en konferensgrupp i taget, allt från den lilla ledningsgruppen på 10-12 personer till företag på 80 personer. Här har man utvecklat konceptet Company Retreat – en retreat för hela företaget.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.