Ett rendez-vous i pittoresk parkmiljö - | Konferensvärlden
Villa Belparc
Villa Belparc
Villa Belparc
Villa Belparc
Reportage > Ett rendez-vous i pittoresk parkmiljö

Ett rendez-vous i pittoresk parkmiljö

Konferenspärlor Med mat signerad mästerkocken Christer Svantesson samt ett bedårande läge i en lummig stadspark ståtar Villa Belparc i centrala Göteborg med en dynamisk träffpunkt. Konferens, bröllop, kickoff och festarrangemang – allt ryms i de unika lokalerna.

Text: Mia Wibacke Bornberger

30 mars 2020,

Våren närmar sig och då lyser det ljust gulputsade tvåvåningshuset Villa Belparc i Slottsskogen likt en sol bland lummiga lövträd, promenadstråk och blomsterarrangemang och här möts människor ofta och gärna. Bröllop, konferens, kick-off, fest, disputation och event – allt är möjligt i dessa unika festlokaler.

I närheten hittar man också Göteborgs naturhistoriska museum, Slottsskogsobservatoriet och den botaniska trädgården, där man kan beskåda växter från jordens alla hörn. Om somrarna lockar Villa Belparcs uteservering göteborgarna till denna stadsoas för en skön stunds avkoppling med mat, dryck och musik.  

– Lugnet infinner sig direkt när man kommer hit oavsett årstid, vintern och julen är sagolik här och sommaren likaså. Nu kommer vi snart in i den perioden då allt blommar, man hör fågelkvitter, det susar i lövverken och grönskan syns överallt. Vi försöker ta med oss exteriören och miljön in i huset, det ska frodas i alla led och det innebär också att hela tiden se till så att våra gäster servas med toppkvalitet på alla områden: service, mat, teknik. Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för mötet, oavsett om det är en kickoff, en utbildning eller ett ledningsmöte, säger Percy Ranebjörk, ägare av Villa Belparc.

Nytt möblemang och ny teknik

Slottsskogen har som rekreationsområde betraktat anor ända tillbaka till tidigt 1600-tal, men det var först under 1800-talets senare hälft som den blev en stadspark och tillgänglig för allmänheten med dammar, öppna gräsytor och planteringar. Villa Belparc uppfördes 1936–1937, och var en av Göteborgs första funkisbyggnader. Huset ersatte den tidigare restaurangen Vinterpaviljongen som stod på ungefär samma plats intill Stora dammen och fastigheten har genom åren byggts till och förfinats, bland annat med en vinkällare som kom på plats under 1990-talet. Villa Belparc investerar nu i nytt möblemang och ny teknik och anpassar sig fullt ut för videomöten. Lokalerna fungerar lika bra för festligheter som för konferens och eventlokalen kan ta emot upp till 180 gäster medan den härliga uteserveringen kan samla flera tusen personer i samband med konserter, banketter och liknande.

Samarbete med kocklandslaget

För konferensen finns sju rum, som rymmer upp till 80 personer i biosittning. Mellan 15 och 45 personer brukar vara en vanlig siffra på grupperna. Runt omkring Slottsskogen finns flertalet små charmiga hotell och är man en större grupp ligger Gothia Towers bara minuter bort med spårvagn.

– Vi har ett fantastiskt köksteam med mästerkocken Christer Svantesson som mentor och kvalitetssäkrare samt även ett eget bageri med delikata bakverk. Ett samarbete har också inletts med kocklandslaget, där medlemmar kommer och besöker oss för att ge och få inspiration. Maten i kombination med exklusiva viner från vår egen vinkällare gör smakupplevelsen extra speciell och här hålls avsmakningsmiddagar med kända och kunniga sommelierer. Ett sådant event går utmärkt att boka i samband med konferensen och det brukar vara mycket uppskattat.

VILLA BELPARC
Villa Belparc erbjuder unika festlokaler och en inspirerande konferensmiljö i den historiska parken Slottsskogen. Konferenslokaler med vacker utsikt över Stora Dammens fontän och en stor festlokal med tillgång till dansgolv, scen, bar och terrass. Egen vinkällare i källarplanet med grupprum. Under sommarhalvåret finns även möjlighet till utomhusarrangemang för upp emot 2 000 personer. Smakfull festvåningsmeny eller sommarbuffé serveras mellan april och september.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.