Goda möten på nyrenoverade Yasuragi - | Konferensvärlden
Yasuragi
Foto: Yasuragi
Yasuragi
Foto: Yasuragi
Fuji Meeting Room Yasuragi
Fuji Meeting Room
Foto: Yasuragi
Reportage > Goda möten på nyrenoverade Yasuragi

Goda möten på nyrenoverade Yasuragi

Mötestrender Att förlägga sitt möte på det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi handlar om att verkligen ta vara på tiden. Här finns alla möjligheter till arbetsro och inspiration i en unik japansk miljö.

7 november 2016,

På Yasuragi ska alla delar av mötet syfta till att få mötesgästen att öppna sina sinnen, bli mer kreativ och få nya insikter. Med sitt unika koncept som har sin grund i välbefinnande, har man goda kunskaper om vad som får människor att prestera bättre. Här vågar man inspirera till ett annorlunda sätt att mötas på, allt för att tillvarata människors inneboende resurser. Exempelvis kan man börja mötesdagen med ett varmt bad, ta en paus i arbetet och utöva meditation, qi gong eller yoga. Under mötesdagen erbjuds mötesdeltagarna även en rawfoodinspirerad energipaus, istället för smörgås eller bullar och kakor. Detta för att hålla energinivån jämn under dagen så att hjärnan kan arbeta optimalt.

– Möten kostar pengar, därför är det viktigt att vi tar tillvara människors kapacitet. Det gäller dels den fina balansen mellan arbete och rekreation, dels att ta hänsyn till hur tiden används på bästa sätt, kommenterar Florence Cardell, Marknad- och försäljningschef på Yasuragi.

Tidigt ute med nya tankar

Yasuragi har länge legat i framkant i detta avseende och sedan snart 20 år tillbaka sett de positiva effekter som meditation och andra former av avslappning och närvaroträning har på ett till synes vanligt möte. Det som nu både Google och Apple låter sina medarbetare öva på arbetstid har Yasuragi haft på agendan i två decennier.

På Yasuragi får den som bokar sitt möte hjälp att hitta denna balans under mötesdagen. Det kan handla om allt från att välja rätt pausaktivitet, till att få råd kring vad som kan stärka gruppens energi för att mötet ska ge önskat resultat. Men mötesgästen får även med sig tips hem om hur man kan
leva mer hållbart för att orka i längden.

– Det är viktigt för oss att leva som vi lär. Därför erbjuder vi nu alla anställda att gå mindfulnessutbildning via Minds Unlimited, ett av de första företagen i världen som är certifierade på medvetenhetsträningen Search Inside Yourself, utvecklad på Google. Metoden är baserad på mindfulness och emotionell intelligens. Träningen leder bland annat till bättre beslutsfattande, stärker samarbetsförmågan, ger hållbar utveckling och bättre social arbetsmiljö, berättar Sunniva Fallan Röd, VD på Yasuragi.

Nya miljöer för avkoppling och möten

Nyligen har man även renoverat 76 hotellrum, i två olika korridorer. Bakom designen står arkitektbyrån White Arkitekter, som hämtat inspiration från naturen utanför, allt för att skapa ytterligare lugn. Kulörerna i den ena hotellkorridoren går åt det tallbarrsgröna, medan den andra har blågrå toner som för tankarna till Saltsjön, som alla rummen vetter mot.

Yasuragi har även gett sin största mötes möteslokal ”Fuji” ett nytt ansikte. För att återigen förstärka närheten till naturen har man bytt färgställning i den 428 kvadratmeter stora lokalen som tar upp till 400 personer.

Färgerna går i grått, brunt och grönt, vilket skapar en känsla av att naturen utanför de stora väggfönstren fortsätter in i lokalen. Lokalen har oändliga möjligheter och här kan man skapa rum i rummet med hjälp av trådgardiner i taket som lätt går att flytta.

Den populära lokalen används till allt från modevisningar och utställningar till galamiddagar och kongresser. Men med sju meter högt i tak finns möjlighet att anordna även mer spektakulära arrangemang och man kan till och med köra in bilar eller annan rekvisita i Fuji…!

Fakta Yasuragi

På Yasuragi finns 24 möteslokaler för 2-400 personer och lounge/mässyta på 100 kvm med 500 kvm terrass. Elva av mötesrummen har utsikt över Stockholms skärgård och i omgivningarna finns en japansk trädgård med utegym samt löpspår och en stor plan yta för utomhusevent.

Yasuragi erbjuder även japanskt bad med varma källor både inne och utomhusunder tallarna samt en mängd behandlingar och aktiviteter. Hotellet har 191 hotellrum med plats för totalt 416 gäster och flera olika restaurangkoncept.

Läs mer om Yasuragi på Konferensguiden.se, här erbjuds du även kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.