Golf, jakt och jul på Knistad - | Konferensvärlden
Knistad Herrgård
Knistad Herrgård
Knistad Herrgård
Knistad Herrgård
Reportage > Golf, jakt och jul på Knistad

Golf, jakt och jul på Knistad

Slott & Herrgårdar Mitt ute på den vackra Västgötska landsbygden ligger Knistad Herrgård. Här härskar lugnet, stillheten och doften av naturen, men samtidigt är man bara en timme bort från Göteborg och två från Stockholm.

7 november 2016, uppdaterad: 16 mars 2023

Knistad Herrgård har anor ända tillbaka till 1300-talet och dagens hotellkoncept är format kring det spännande mötet mellan dåtid och nutid. Rummen i flyglarna, som alla har sin egen unika historia, speglar olika epoker av herrgårdens 700-åriga livstid, från Villa Ekeblad, där viktorianska detaljer ger en känsla av stil och klass, till Villa Hammarhjelm med sin rustika och mysiga atmosfär av allmogemått. Samtidigt finns all den senaste tekniken som krävs för effektiva möten och moderna konferenser.

Stor ökning av gästnätter

De senaste åren har en omfattande satsning gjorts på alltifrån hotellrummen till mat och aktiviteter på och runtom herrgården.

– Vi har haft en stor uppgång på gäster; bara det senaste året har vi sett en ökning med hela 30 procent, förklarar Dan Persson, VD för Knistad Herrgård.

Och med en egen, högklassig, golfbana som går i en cirkel runt herrgårdsområdet och en likaledes egen skjutbana – där 250 personer årligen tar jägarexamen – samt ett fantastiskt restaurangkök är det kanske inte så konstigt att fler och fler såväl privatgäster som konfererande företag väljer att förlägga sin vistelse här.

Uppskattat julbord

En annan storsatsning förra året var när man bjöd in TV-profilen Steffo Törnquist att ansvara för Knistad Herrgårds julbord. Evenemanget blev en stor succé och alla julbordstillfällen snabbt fullbokade!

– Men i år tänkte vi toppa det hela med en aldrig tidigare skådad julbordsshow! Till en exklusiv trerättersmeny kommer vi att servera sketcher, musiknummer och underhållning, varav huvudnumret är ett fyrverkeri av underhållning och musik av Skövdes egen schlagerkung och låtskrivare Thomas G:son, berättar Dan Persson.

Möjligheternas hus

Krogshowen spelas upp i lokalen Smedjan, även den en helt nyrenoverad byggnad som tar nästan 400 personer och som är Knistad Herrgårds största event- och festlokal. Inför årets julshow har man storsatsat på ljud och ljus här - allt för att skapa en maximal upplevelse för herrgårdens gäster och något som även kommer att kunna utnyttjas vid andra event, konferenser och möten som arrangeras i Smedjan framöver.

Ett annat hus som uppskattas av Knistads konferensgäster är Göstas loge, som ursprungligen användes som stall och då kunde husera upp till tolv hästar. I dag är den inredd i två våningar och innehåller en mängd aktiviteter av äventyrlig karaktär; aktiviteter som för många gäster utgör en välbehövlig avkoppling efter en intensiv konferensdag…!

Läs mer om Knistad Herrgård på Konferensguiden.se, här erbjuds du även kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.