Hållbara konferenser på IVA Konferenscenter - | Konferensvärlden
IVA Konferenscenter
Foto: Jan Malmström
IVA Konferenscenter
Lunch i Bankettsalen.
Foto: Jan Malmström
IVA Konferenscenter
IVA Konferenscenter i Almedalen.
Reportage > Hållbara konferenser på IVA Konferenscenter

Hållbara konferenser på IVA Konferenscenter

Hållbarhet & Miljö Alldeles runt hörnet från Stureplan är IVA Konferenscenter beläget. Här finner man en av Stockholms mest centrala konferensanläggningar, inhyst i den vackra och traditionsrika byggnad som vid 1800-talets slut var stadens största nöjespalats. Idag finns här moderna och trivsamma konferenslokaler för såväl små som stora möten.

8 november 2017,

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) bildades år 1919 och flyttade då in i den pampiga fastigheten på Grev Turegatan, som tidigare inrymt alltifrån ett ridhus och tennisbanor till nöjesetablissemanget Tattersall och NK:s möbelavdelning.

I dessa klassiska lokaler med modern interiör finner man idag en av Stockholms mest välbesökta mötesplatser, IVA Konferenscenter. Det centrala läget lockar företag där tiden ofta är en bristvara och som därför har behov av närheten till bra kommuikationer.

Här varvas stora och mindre grupper och här kan man arrangera såväl utbildningar och bolagsstämmor som middagar och events. De senaste åren har man gjort stora satsningar på tekniken, vilket ju är A och O för att en konferens ska fungera så smidigt och effektivt som möjligt.

Populär restaurang

I fastigheten finns sedan 33 år också den klassiska restaurangen Grodan med Mats Broström som är en av ägarna. Miljön och menyn lockar både yngre och äldre, men det är stammisarna genom åren som bidragit till den starka position som Grodan har idag. Eftersom krog och konferensverksamhet skiljer sig mycket har konferenscentret en egen köksmästare och restaurangchef som är proffs på det de gör.

- Vi menar att god mat bidrar till goda möten och därför är vi särskilt glada över vårt samarbete med Grodan, förklarar Charlotta Svedberg, som är konferenschef på IVA Konferenscenter. Här finns ett brett menyutbud, stor mat- och dryckeskunskap och höga kvalitetskrav och vi kan erbjuda alltifrån frukostbufféer och konferensluncher, till mingelmat och exklusiva festmiddagar.

Fokus på hållbarhet

Och som den Akademi som verksamheten utgår ifrån, bedriver IVA Konferenscenter ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete i alltifrån utformningen av konferenslokalerna till maten och miljön runtomkring dem.

- Alla pratar om hållbarhet idag, men hos oss är det en grundläggande ledstjärna som genomsyrar all vår verksamhet, berättar Charlotta Svedberg.

Många konferensgäster är numera upplysta och ställer högre krav på att anläggningen arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor. På IVA Konferenscenter tar man fasta på detta och har bytt ut all belysning mot ledbelysning, använder inget buteljerat vatten och inga engångsartiklar samt anlitar en miljöcertifierad städfirma. Dessutom ligger fokus vid alla inköp på närproducerat, hållbart och ekologiskt och man källsorterar och komposterar sitt avfall.

Erfarenhet av stora evenemang

Även utanför det vackra huset på Grev Turegatan deltar IVA aktivt i samhällsdebatten kring aktuella frågor. Så fanns man till exempel som vanligt på plats under Almedalsveckan i somras där man bjöd in till ett tiotal seminarier för att diskutera viktiga samhällsutmaningar tillsammans med en rad olika experter, alla knutna till IVA på olika sätt.

- Och tack vare vårt eget erfarna konferensteam kunde vi på ett effektivt sätt hantera all den logistik dessa olika seminarier krävde, vilket gjorde att vi drog stora åhörarskaror och fick mycket positiv feedback, berättar Charlotta Svedberg avslutningsvis.

Fakta IVA Konferenscenter

IVA Konferenscenter erbjuder totalt tio konferenslokaler och sammanträdesrum i olika storlekar. Den största hörsalen, Wallenbergssalen, tar upp till 150 personer och är unik i sitt slag med ljud, bild och scenteknik i framkant. Här finns alltid en tekniker till hands och ventilation och akustik är bästa tänkbara. Belysningen är mycket flexibel och kan styras i sektioner, färgtemperaturen kan varieras och likaså finns möjlighet till färgväxling (RGB).

I den praktfulla festvåningen från 1898 i vitt och guld kan man äta frukost, lunch och middag. Festvåningen består av bankettsalen och tre salonger som kan avskiljas med skjutdörrar, beroende på arrangemang och antal. Maximalt sitter 175 personer bekvämt och luftigt med tio personer runt varje bord.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.