Hållbara möten i sköna Sjuhärad - | Konferensvärlden
Två Skyttlar
Två Skyttlar
Två Skyttlar
Reportage > Hållbara möten i sköna Sjuhärad

Hållbara möten i sköna Sjuhärad

Konferenspärlor Egenrostad granola och smörstekt svamp från skogen intill. Med genuin fingertoppskänsla bjuder Två Skyttlar till bords med moderna nordiska rätter och råvaror hämtade från närområdet. Naturen är ständigt närvarande och här blir konferensgästerna en del av den miljövänliga filosofin.

Mia Bornberger

28 november 2018,

Två Skyttlar är fattighuset som blev kaffestuga som blev en magnifik plats för både vilsamma och energirika möten. Konferens- och hotellanläggning ligger mitt i den kuperade Sjuhäradsbygden i Västergötland, några mil söder om textilstaden Borås, och omsorgen om de milsvida ängarna, skogen och vattnet gör sig ständigt påmind. Kretsloppsprincipen har en framträdande plats i det dagliga arbetet. Vattnet tappas och kolsyras på plats, maten produceras lokalt och efter säsong och med fri hämtning och lämning med anläggningens buss kan du som gäst dessutom lämna bilen hemma.

– Vi är oerhört inspirerade av den ljuvliga landsbygden runt omkring oss. Naturen är varmt välkommen in i vårt kök där vi månar om matens ursprung. Mjölk, kött eller honung: i stort sett alla råvaror kommer från de charmiga små gårdarna i närområdet. Samtliga menyer och drycker är också väl prövade av oss, säger Två Skyttlars nya kökschef Emma Fyman, som har mångårig erfarenhet från restauranger i både New York och San Francisco.

Välkomponerade menyer

De säsongsinriktade menyerna spänner över sex till åtta veckor och serveras i den vackra sekelskiftesinspirerade matsalen, där man redan tidigt på morgonen kan slå sig till ro med tända ljus för en härlig frukostbuffé med bland annat nybakat bröd, egenrostad granola och hemgjord bäryoghurt. Intill matsalen finns också en avkopplande lounge.

Att 2018 bjudit på mycket tomat och karljohan har märkts tydligt under sensommaren och nu i oktober är det dags för pumpa, svamp, kål, långkokt kött och vilt. Under hösten serveras till exempel rimmad kummelrygg med sandefjordsås smaksatt med fermenterad citron samt hjortinnanlår med picklad rödbetskräm och timjansky.

Skräddarsydda mötesvåningar

Två Skyttlar arbetar nära sina gäster och oavsett om konferensgruppen består av tio eller 120 personer försvinner ingen i mängden – här strävar man efter att tillgodose allas olika önskemål och förutsättningar. Anläggningen har utvecklat en unik lösning med nio ljusa och fräscha mötesvåningar som samlats på ett och samma plan och skräddarsytts efter gästernas varierande behov. Två av lokalerna är nyinredda och särskilt anpassade för det intimare feedback- eller coachingsamtalet. Omslut-ande fåtöljer, behagliga färger och svepande vackra textilier ger en känsla av trygghet och bjuder in till både peppande samtal och en möjlighet att samla sina krafter.

Träna under stjärnorna

Hälsa och träning är också en viktig del av vistelsen på Två Skyttlar. Förutom inspirerande och utmanande teambuildingaktiviteter erbjuds yogafrukost, årliga träningshelger och organiserade dagliga träningspass med fokus på en stark och funktionell kropp kombinerat med kondition. På området finns upplysta motionsspår och ett helt nytt outdoor functional gym, som tagits fram i samarbete med träningsprofil-en Sabina Dufberg. Vid strandkanten väntar sedan både sjöbastu och spabad för välförtjänt avkoppling.

Två Skyttlar

Två Skyttlar är en familjär hotell- och konferensanläggning en knapp timme sydost om Göteborg. Här finns nio ljusa och fräscha mötesvåningar för upp till 120 deltagare, 60 övernattningsrum med totalt 98 bäddar i små mysiga radhus och en större fristående hotellbyggnad. Anläggningen har en utpräglad inriktning mot hållbarhet och hälsa.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.