Hälsosamt och teamstärkande i fjällen - | Konferensvärlden
Vinterkonferens
Vinterkonferens
Vinterkonferens
Christer Wagnås
Christer Wagnås som driver Puls, ett äventyrs- och aktivitetsföretag med lång erfarenhet av arrangemang i svenska fjällen.
Reportage > Hälsosamt och teamstärkande i fjällen

Hälsosamt och teamstärkande i fjällen

Mötestrender Med en meter snö utanför fönstret - efter en fantastisk skidåkning på längden och höjden - vid en varm brasa och med alla kollegor samlade, finns alla förutsättningar för en lyckad teambuilding eller konferens.

19 oktober 2017,

Alltfler företag och organisationer väljer att förlägga sina konferenser eller kick-offer i svenska fjällen och det är inte så konstigt. Med bra kommunikationer, prisvärda boenden och en mängd spännande aktiviteter är det naturligt att många vill byta storstadens brus mot en äkta fjällmiljö. Kombinationen av arbete och fysisk aktivering i frisk fjälluft skapar fina förutsättningar för en framgångsrik konferens.

- När man åker på en fjällkonferens blir det också ofta en mer familjär stämning i gruppen. Platsen man åker till, oftast en by eller vackert belägen fjällanläggning, gör att deltagarna kopplar av samtidigt som platsen uppmuntrar till fysiska aktiviteter i olika former. Sen är det också liksom okej att gå runt i sköna fritidskläder eller skidkläder och det gör att man blir mer ”du” med varandra, förklarar Christer Wagnås som driver Puls, ett äventyrs- och aktivitetsföretag med lång erfarenhet av arrangemang i svenska fjällen.

Stort aktivitetsutbud

Att det även finns en lång rad olika - mer eller mindre avancerade - aktiviteter som man som konferensgäst kan ta del av under sin vistelse i fjällmiljön, är naturligtvis också något som uppskattas av alla de grupper som väljer att förlägga sina arrangemang där.

- Utbudet är förstås lite beroende på vad för unikt som finns på den platsen man valt. Men de fyra ”måste-aktiviteterna” som i princip alltid finns med är längdskidåkning, alpin skidåkning, skoterturer och hundspannsturer, berättar Christer Wagnås.

Hundspann är en genuin fjällklassiker som passar alla grupper och att köra hundspann är faktiskt mer fartfyllt och spännande än vad många tror…! En annan aktivitet som börjar efterfrågas allt mer är toppturer, det vill säga att man går på skidor uppför ett fjäll med speciell skid- och lavinutrustning och sedan åker kanske bara ett – men ofta långt – åk utför innan man tar sig hem igen.

Skoter mer och mer populärt

En skotertur på fjället är en upplevelse som passar de flesta. På skoter kan man uppleva fjället på ett fartfyllt och roligt sätt i varierad terräng och med fart och svårighetsgrad som kan anpassas helt efter gruppens nivå.

En populär produkt i Puls aktivitetsutbud är vad man kallar ”skoterskiing”, det vill säga att man åker skoter, med utrustningen i packkälkar bakom skotern, fram till fjället. Väl framme vid fjällets fot byter man om till topptursutrustning för att sedan bege sig upp mot toppen.

- I en annan omtyckt aktivitet, ”Upptäcktsfärden”, visar vi under en halv- eller en heldagstur upp det finaste vi har i Funäsfjällen; en upptäcktsresa på skoter helt enkelt där vi tar sikte på en närliggande våffelservering vid halvtid. Varje år byter vi ut våra 30 skotrar så att man alltid sitter på nya och fräscha maskiner och naturligtvis ingår hjälm, handskar, skor och overall till alla deltagare!

Sportiga aktiviteter

Den allmänna hälsotrenden i samhället avspeglas även på konferensarrangemangen och många är de gäster som idag efterfrågar lite mer sportiga fjällaktiviteter.

- Till exempel är längdskidåkning på stark frammarsch, gärna med en instruktör som visar grunder och kommer med tips. Och de alpina åkarna börjar snegla alltmer mot att pröva toppturer för att få lite variation och mer fysisk utmaning. Säkerheten är också viktig för våra gäster och vi tillhandahåller därför all utrustning som behövs för våra guidade toppturer, det vill säga lavinryggsäckar, sonder, spadar, trancievers, teleskopstavar och skidor med speciell ”gå-funktion”.

Energi och inspiration

Att bo tillsammans och få frisk luft i backen ger mycket energi och inspiration. Skidåkning, upplevelser och klassisk fjällafterski ger minnen som piggar upp länge i vintermörkret. 

- Vad kan vara mer uppmuntrande för en avdelning eller företag än att konferera i en miljö där konferenslokalerna omgärdas av fjälltoppar…? Frisk fjälluft och fysiskt aktiverande gör alla gott. Att sedan få gå på en after-ski eller after-skoter och berätta om dagens bravader svetsar samman deltagarna ytterligare. Det är helhetsupplevelsen av en fjällvistelse som uppskattas - miljön, aktiviteterna och den många gånger spännande och lokalproducerade maten, konstaterar Christer Wagnås avslutningsvis. 

Fakta Puls:

Puls startade år 2001 och är ett familjeägt företag som drivs av Christer och Tina Wagnås tillsammans med sonen Douglas. Företaget är en rikstäckande äventyrs- och aktivitetsarrangör som erbjuder äventyr, aktiviteter och vildmarksupplevelser till företag och privatpersoner.

Puls utbud av egenutvecklade aktiviteter spänner mellan prisbelönta äventyr, roliga tävlingar och teambuilding, både inom som utanför Sveriges gränser. Varje år genomför man cirka 1.000 mobila företagsarrangemang. Puls har idag kontor i Stockholm, Tänndalen och Ramundberget.

Ett axplock av svenska fjällanläggningar:

Björkliden & Riksgränsen
Gammelgården i Sälen
Hotel Bügelhof i Sälen
Hotell Funäsdalen
Hotell Laponia i Arvidsjaur
Orsa Grönklitt
Ramundberget
Storhogna Högfjällshotell
Sälens Högfjällshotell
Tott Hotell Åre

Läs mer om dessa anläggningar och många fler på Konferensguiden.se där vi även erbjuder kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.