Historiens vingslag över Chalmers - | Konferensvärlden
Chalmerska huset
Chalmerska huset
Reportage > Historiens vingslag över Chalmers

Historiens vingslag över Chalmers

Konferenspärlor En unik historisk miljö och en personlig service som får besökaren att känna sig som hemma mitt i centrala Göteborg. Det är något av allt det som gör Chalmersska huset så speciellt.

8 februari 2016, uppdaterad: 8 februari 2016

Chalmersska huset, som har fått sitt namn efter William Chalmers, uppfördes i början av 1800-talet. Chalmers arbetade för Ostindiska Kompaniet i Macao och Kanton och han testamenterade hälften av sin stora kvarlåtenskap till Sahlgrenska sjukhusinrättningen, och hälften till inrättandet av en industriskola ”för fattiga barn som lärt sig läsa och skrifva” – vilket blev grunden till Chalmers tekniska högskola.

Många olika ägare
Chalmersska huset kom under årens lopp att hamna i först olika privata ägor, och senare att fungera som bankkontor, innan cirkeln till slut slöts år 2006, då SEB överlämnade det till Chalmers tekniska högskola.

I huset möts nu gammalt och nytt; i salongerna och matsalen har tiden stått stilla i det vackra 1800-talet, medan konferensrummen har behållit den gamla charmen, samtidigt som de renoverats och – på ett diskret sätt – anpassats till modern teknik.

Mötesplats i Chalmers anda
Idag används Chalmersska huset som mötesplats för konferenser, workshops, seminarier, luncher och middagar, alltså i princip på samma sätt som William Chalmers själv använde sitt hus när han levde här för 200 år sedan. Hans dörrar stod öppna för vänner och bekanta; han bjöd på goda middagar, tillställningar med underhållning, men hade också seriösa arbetsmöten och överläggningar i huset.

Nu finns här sex konferensrum; från den största lokalen (Pelarsalen) som tar 125 personer i biosittning, till den minsta (Kämperummet) som tar upp till 12 personer.

Utöver konferenslokalerna finns ett antal salonger där man också kan samlas för möten, grupparbeten, workshops, lunch, mingel eller middagar.

Vinprovning i bankvalvet
Bankvalvet i källaren rymmer cirka 100 personer för mingel och i denna lokal är det populärt att anordna provningar av alla de slag. Champagne, vin, whiskey eller öl; Chalmersska huset har samarbeten med sommelierer på alla olika områden och de delar gärna med sig av sina kunskaper.

I huset serveras även såväl frukost som femrättersmenyer, men Chalmers signum är nog emellertid dess mycket populära Afternoon tea, en upplevelse som brukar stanna kvar länge i minnet hos Chalmersska husets gäster…                       

Fakta
Sex konferensrum: Pelarsalen, med plats för 125 personer i biosittning, Poppelmanska rummet, som rymmer 100 personer i biosittning, Biblioteket, med plats för 20 personer i fast styrelsesittning, Kanalrummet där 24 personer kan konferera i u-bord, samt två mindre rum med plats för 12 personer vardera.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.