Högbo – en komplett destination - | Konferensvärlden
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Växthus Högbo Brukshotell.
Högbo Brukshotell
Reportage > Högbo – en komplett destination

Högbo – en komplett destination

Konferenspärlor Högbo Brukshotell är inte bara ett hotell eller en konferensanläggning. Det är en helt egen resedestination med allt från konstfrusna skidspår, mountainbikearena och kajakpaddling. Dessutom är ett helt nytt spa och en vinterträdgård under uppsegling.

Text: Mia Bornberger

21 oktober 2022,

Strax norr om Sandviken, och cirka två timmar från Stockholm ligger Högbo Bruk, en plats som fullkomligt blomstrar av aktivitet. Det är en levande bruksmiljö ut i minsta detalj där det historiska arvet från det järnbruk som uppfördes här på 1600-talet är ständigt närvarande. Här möts man av en välskött brukspark inramad av välklippta gräsmattor, historiska byggnader, herrgårdar, röda längor, kvarn, stall och smådjurspark med kaniner, ankor, getter och alpackor.

Området omfattar hela 3 500 hektar och utbudet är stort, i synnerhet för möteskunder. På plats finns något för alla: skidåkning, äventyrsbana, golf, padel, vandring, mountainbikearena, vackra vattendrag för paddling med kajak och kanot. Till det kommer årliga evenemang som till exempel allsång, julmarknad, veteranbilsmarknad och äppelplockning.

– Högbo Brukshotell har en härlig puls och är en komplett destination året runt, många väljer oss också för skidåkningens skull. Vi är officiell partner till Vasaloppet och kan erbjuda åkning så tidigt som i november. Ett av våra spår är försett med kylslingor och det preparerar vi med snö som sparats sedan förra vintern. Det är väldigt populärt både bland motionärer och entusiaster som vill träna inför kommande lopp, berättar Tomas Lindqvist, vd för Högbo Brukshotell. 

Made in Högbo

Högbo Bruk är också känt för sina egenproducerade ekologiska varor. På bruket finns grisar, lamm, ostproduktion, bagarstuga och charkuteri. Det mesta finns att köpa i gårdsbutiken under varumärket Made in Högbo. Här hittar man allt från bröd, ost, chark och grönsaker till rapsolja, honung och sötsaker från lokala producenter, men också glas, smycken, naturslöjd och smide från hantverkare i närområdet. Högbo Bruk har till och med en egen foodtruck som rullar på gatorna i och runt Sandviken. 

Gastronomi i toppklass

Den kanske viktigaste pelaren på anläggningen är den kulinariska bredden. Högbo Bruk har hittills kammat hem tolv medaljer i SM i Mathantverk och är prisat för sin gastronomi genom utmärkelser i både White guide och 360° Eat Guide. Som gäst kan du välja mellan en uppsjö av restauranger och platser för en middag eller fikapaus. Dinera i en romantisk lada med högt i tak och glest mellan plankorna, samlas ute i markerna runt en öppen eld eller i växthuset som rymmer över 200 gäster. Där blickar man ut över råvarorna som sedan hamnar på tallriken, som bland annat tomat, gurka, zucchini, pumpa, vindruvor, haricots vert, bönor, betor och sallad. 

I skrivande stund har Högbo Bruk också fattat beslut om en stor satsning med nytt spa om hela 1 100 kvadratmeter som beräknas stå klart 2024. Till det kommer en vinterträdgård med 100 platser, med ny bar och restaurang, plus att huvudbyggnaden förlängs och byggs ut vilket ger utrymme för fler hotellrum och möteslokaler.

– Vi binder samman den varma ombona-de känslan inomhus med den magiska naturen utanför, säger Tomas Lindqvist.

Högbo Brukshotell

Högbo Bruk är ett levande bruk och en destination med anor från 1630-talet. Hit kommer gäster från hela landet och tar del av en rik kulturhistoria, friluftsliv, sport, konsthantverk, shopping, evenemang och njuter av mat som vunnit ett flertal priser och utmärkelser.
Anläggningen ligger strax norr om Sandviken, cirka 20 mil från Stockholm, och här bor man i 114 hotellrum och konfererar i 16 möteslokaler. Området omfattar hela 3 500 hektar vilket innebär mötesmöjligheter och sammankomster av alla de slag.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.