Hotell Kristina – lagom långt från storstaden - | Konferensvärlden
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Hotell Kristina
Stora gatan i Sigtuna.
Reportage > Hotell Kristina – lagom långt från storstaden

Hotell Kristina – lagom långt från storstaden

Konferenspärlor Snart är det vår och då är det ett underbart tillfälle att boka in en konferens på härliga Hotell Kristina. Här väntar en fantastisk utomhusmiljö, fina lokaler, ett KRAV-märkt kök och ovanliga aktiviteter. Dessutom befinner du dig bara 250 meter från stadskärnan i Sveriges äldsta stad Sigtuna.

24 januari 2024,

Hotell Kristina består av tre vackra funkisbyggnader från 30-talet som rymmer hotell, restaurang, lounge och bar med utsikt över Mälaren samt 13 fina konferenslokaler. De Q-märkta byggnaderna, som tidigare inrymt den kända Sigtunaskolan, har varsamt renoverats i modern funkisstil, för att knyta ihop exteriör med interiör.

– Vår utemiljö är så härlig! Så fort solen tittar fram, tar våra gäster tillfället i akt att vara ute så mycket som möjligt, berättar Anna Kaufeldt, Sälj- & bokningsansvarig på Hotell Kristina.

Sigtuna och Hotell Kristina ligger bara 15 minuter från Arlanda. Ett toppläge för de grupper som vill ha konferens nära flygplatsen, men med en mysig omgivning. Att få uppleva Sveriges äldsta stad och ta del av en avkopplande och inspirerande miljö är ett stort plus. Här väntar ljusa lokaler, 63 hotellrum, tre matsalar och i anslutning till restaurangen både en bar och lounge.

– Vi har två möteslokaler som är lite speciella. Teatern, är vår vackra stora konferens- och festlokal och Ateljén, en härlig takvåning med egna ytor för mingel och fika, säger Anna.

Bokar man Teatern disponerar gruppen hela huset, som även rymmer en trevlig foajé, eget café och flera fina platser för grupparbeten och samtal.

– Populärt bland företag runt 60 personer är att boka Teatern och alla våra hotellrum och få exklusivitet på kvällen. Att ha hela Kristina för sig själva skapar en speciell stämning. Vi tipsar gärna om underhållning eller ordnar en grillkväll på Gården framåt sommaren, säger Anna.

Hotellet är både Svanenmärkt och har ett KRAV-märkt kök. Certifieringar som tydligt visar på anläggningens seriösa hållbarhetsarbete. Köket arbetar aktivt med att minska matsvinnet genom att bordsservera både luncher och middagar för att därmed få större kontroll över inköpsmängden.

– Vi har ett så stabilt och duktigt kockteam hos oss som lagar riktigt god mat med hög kvalitet, alltid med twist, men som inte är alltför ”krånglig”. Det ska vara det lilla extra, men passa många, fortsätter Anna.

I restaurangen serveras bara ekologiska viner och enbart svensk sprit. Ölen är närproducerad eller ekologisk och all alkoholfri dryck är svensk. En nischad bar med en uttalad dryckesfilosofi, som stöttar det lokala destilleriet First Distillery och uppmuntrar nyfikna gäster att prova deras gin.

– Vi har flera roliga smakaktiviteter. Populärt är en ginprovning med First Distillery, men även Smakresan, som är en upplevelse i stationsform där man i lag svarar på frågor. Ett roligt sätt att starta kvällen på – en kombination av fördrink och aktivitet i ett, berättar Anna.

Hotellet arbetar med några duktiga aktivitetsarrangörer, men även med lokala aktörer som erbjuder allt från att göra sin egen choklad till att måla graffiti eller dansa Linedance. Vill man som nybörjare prova på att golfa möter man upp Sigtuna GK:s pro ute på banan för några kul timmar tillsammans. Närheten till den pittoreska lilla staden Sigtuna skapar naturliga aktiviteter i sig. Här kan man strosa bland de gamla husen eller göra en walk and talk längs Mälarens vatten. Inte för inte är Sigtuna kommun Sveriges fjärde största hotelldestination.

Fakta:
Hotell Kristina ligger i Sigtuna, bara 15 minuter från Arlanda. Med 63 hotellrum, 13 möteslokaler för 2-130 personer, ett KRAV-märkt kök och en fantastisk utemiljö blir konferensen både hållbar och minnesvärd.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.