Karibisk hetta möter stilrent Skandinavien - | Konferensvärlden
Stena Line
Stena Line
The Reef Hotel & Resort
The Reef Hotel & Resort
Reportage > Karibisk hetta möter stilrent Skandinavien

Karibisk hetta möter stilrent Skandinavien

Hälsa & Spa Lämna vardagen på kajen och segla iväg till tonerna av västindiska rytmer. Ombord på Stena Danica, med sin nya inglasade The Reef Bar, finns allt man behöver för att ro i land en lyckad konferens.

Text: Mia Bornberger

14 mars 2018, uppdaterad: 14 mars 2018

Att samla kollegorna ute på öppna havet för en effektiv och energiboostande dagkonferens är ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje. Njut av den blå oceanen, moderna mötesrum med all behövlig teknik och en välkomponerad lunch- och middagsbuffé med influenser från världens alla kök.

– Våra dagsturer till Danmark är perfekta för produktiva möten och pittoreska Fredrikshamn blir en extra bonus. Där kan man ströva en stund längs gågatorna, kanske köpa med sig lite danska delikatesser eller ta en fika. På vägen tillbaka arbetar man ytterligare ett antal timmar och fyndar sedan i vår välfyllda Bordershop, säger Suzanne Jordestedt, som är försäljningschef på Stena Line.

Hon tillägger stolt:
– Nu har vi också den nybyggda baren och möteslokalen The Reef Bar som är ett enormt lyft för hela upplevelsen. Garanterat något utöver det vanliga!

Västindien har flyttat in

I februari lämnade den 150 meter långa Stena Danica sin docka där hon legat för ombyggnad. Det tidigare soldäcket har genomgått en total förvandling och blivit The Reef Bar – en oas med loungemöbler i härliga kulörer vid vilka stora som små sällskap kan slå sig ner, omgivna av palmer, parasoll och gungande rytmer av reggae, salsa och calypso. Glastaket och glasväggarna ger ett makalöst ljusinsläpp med milsvid utsikt och lokalen, som rymmer 200–250 personer, går att abonnera för konferens och fest. Här äter man något läckert av enklare karaktär ur barmenyn eller om man så vill intas frukost, lunch och middag i någon av de övriga restaurangerna ombord. Bakom designen står välrenommerade arkitektbyrån Stylt.

Starka band till Danmark

Stena Line har historiskt starka band till Danmark och Fredrikshamn. Redan under 1960-talet gjordes försök med en färjelinje mellan Skagen och Göteborg, och när Stena Lines grundare Sten A Olsson gav sig in i leken började trafiken ta fart på allvar. Linjen flyttades senare till Fredrikshamn och verksamheten utökades att även omfatta Kiel i Tyskland. I dag är Stena Line verksamt i hela Europa och ett av världens största rederier.

Och kärleken till Danmark består. Nya The Reef Bar ombord på Stena Danica är en direkt avknoppning från The Reef Hotel & Resort i Fredrikshamn, där det exotiska Karibien fått blomma ut i sin fulla prakt.

– The Reef Hotel & Resort erbjuder förmånliga konferenspaket med övernattning och kan ta emot grupper på upp till 220 personer. I priset ingår självklart entré till äventyrsbadet, säger Suzanne Jordestedt.

För den vågade

Samtliga rum på The Reef Hotel & Resort är inredda i skandinavisk stil och utrustade med arbetsplats och wifi. Hotellet har dessutom 14 toppmoderna grupp- och konferensrum i karibisk stil och det unika äventyrsbadet är uppbyggt som en västindisk övärld, komplett med vattenfall och rainbow spa med 35-gradigt vatten, där den vågade via en underjordisk kanal kan simma sig upp till hotellets stora året runt-uppvärmda utomhuspool på Sundeck. Poolen har sittplatser med inbyggda bubblor och fontän, och när Bob Marleys stämma ljuder i högtalarna flyter man in i den tropiska stämningen, såväl sommar som vinter.

– Som bekant sprider de nordiska vädergudarna sällan värme med samma iver som de västindiska, men desto behagligare att då låta sig omslutas av allt det som finns här. Och självklart hjälper hotellet till att boka underhållande aktiviteter i närområdet, till exempel målarkurser ledda av konstnärer bosatta i Skagen, det är ett mycket uppskattat arrangemang, säger Suzanne Jordestedt.

Res från Norge

Flertalet som väljer turen Göteborg–Fredrikshamn med Stena Line bor eller verkar i mellersta och södra delen av landet. Bor man längre norrut och tycker att det är långt till Göteborg kan man i stället välja att åka från Oslo och då med fartyget Stena Saga.

– Stena Saga lämnar Oslo vid 19-tiden på kvällen varje vardag utom måndag och är framme i Fredrikshamn ett halvt dygn senare, alltså under tidig morgon. Som konferensgrupp har man då möjligheten att stanna kvar ombord och följa med tillbaka till Oslo, alternativt går man i land, njuter lite längre av Fredrikshamn och gör återresan till Göteborg i stället med Stena Danica,
säger Suzanne Jordestedt.

När kvällen sänker sig ombord är det åter dags att bänka sig i The Reef Bar. Nu öppnar sig en helt ny panoramavy, den över den nordiska stjärnhimlen, en utsikt som skulle göra vilken astronom som helst grön av
avund.

I The Reef Bar är man så nära utomhus man kan komma – inomhus.

Fakta Stena Line:

Ombord på Stena Danica har samtliga konferensrum sjöutsikt. I dagkonferenspaketen ingår konferenslokal både på utresa och hemresa, frukostbuffé, middagsbuffé och eftermiddagsfika. Tillgång till Bordershop och Fashion Outlet. Utresa sker dagligen från Göteborg kl 09.10 (måndagar kl 8.00) och hemresa från Fredrikshamn kl 14.00.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.