Konferens med stjärnglans - | Konferensvärlden
Folk Mat Möten
Folk Mat Möten
Folk Mat Möten
Folk Mat Möten
Folk Mat Möten
Reportage > Konferens med stjärnglans

Konferens med stjärnglans

Mat & dryck En boutique-konferensanläggning med det lilla extra där fokus läggs på det varma mötet och den enastående maten som tillagas här och nu. Ja, så beskriver stjärnkocken Titti Qvarnström konferensanläggningen Folk Mat & Möten i Malmö, där hon är verksam som kreativ ledare.

Mia Wibacke Bornberger

12 mars 2019,

Folk Mat & Möten huserar i det tidigare Folkets Hus vid Nobeltorget i centrala Malmö, en kort bussresa från Centralen. De magnifika lokalerna har nyligen genomgått en grundlig renovering, där funkisstilen från mitten av 1940-talet noggrant har bevarats och förfinats, samtidigt som man gjort plats för en modern och dynamisk design med konferens och restaurang i blickfånget. Borta är allt vad lysrör heter till förmån för hängande taklampor med behaglig belysning och spritkassörskans rum (där servitörerna förr löste in ransoneringskupongerna) är numera bageri. 

– Genomgående service och en personlig relation med våra gäster är värdefullt för oss. Varje evenemang och möte är unikt och tillsammans med kunden arbetar vi fram ett skräddarsytt program. Alla som arbetar här har också en stark passion för mat och dryck och där investerar vi mycket energi och engagemang, säger Titti Qvarnström, som tidigare drev restaurangen Bloom in the Park och som blev första svenska kvinnliga kock att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. 

En ny bild av matsedeln

Ett besök i restaurangen borgar alltså för en upplevelse i toppklass. Chefskocken och tillika bagaren Johan Granström gör allt från frukostbrödet till fikabullen på plats, vilket uppskattas av gästerna. All mat lagas självklart från grunden av högkvalitativa råvaror och menyerna byter ständigt skepnad beroende på säsong. 

– Vi jobbar även med att få bort den starka fokuseringen på kött och har satt i system att presentera köttbiten som en ingrediens bland andra i måltiden. Den är alltså inte viktigare än rotsellerin eller potatisen, vilket har blivit en ögonöppnare för många gäster. Dessutom finns det alltid flera smakrika vegetariska alternativ av yppersta klass, och det har gett besökarna en helt ny bild av den delen av matsedeln, säger Titti Qvarnström.  

Personlig touch

I den rymliga byggnaden finns det åtta lokaler för upp till som mest 200 personer. Flera av mötesrummen tar upp till 100 deltagare och inget rum är det andra likt, varken till storlek eller inredning. Alla är uppdaterade med trendiga italienska tapeter och modern teknik, men ursprungsdetaljer som till exempel parkettgolven har bevarats. Tanken har varit att få fram en unik känsla i varje rum. I huset finns det också gott om gemensamma ytor och ombonade platser som fungerar som lounge eller extra utrymme för gruppdiskussioner.

– Vi har fantastiska ytor och på heldagskonferenser är det uppskattat att kunna förflytta sig mellan de olika lokalerna, få en bensträckare eller en ny stol att sitta på. Vår underbara foajé kan även den ge välbehövlig avskildhet.

Här och nu

Folk Mat & Möten med Titti Qvarnström i spetsen har en önskan och ambition att ligga i fronten när det gäller hållbarhet. Förutom klimatvänliga lösningar vad gäller till exempel vatten finns ett uttalat här och nu-tänk i restaurangen, där utgångspunkten alltid är det lokala. Dessutom slängs inga tjänliga livsmedel över huvud taget. Till och med kaffesumpen återvinns och blir till tvål, knäckebröd och biscotti, berättar Titti Qvarnström och tillägger stolt:

– Och vi har knappt något matsvinn alls, vilket till stor del beror på planering, men gästerna äter också upp maten som serveras och det ser jag som ett mycket gott betyg.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Konferens  Malmö  Mat & dryck  Restaurang  Skåne  Vin  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.