Lugn och harmoni på Rusthållargården - | Konferensvärlden
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården
Reportage > Lugn och harmoni på Rusthållargården

Lugn och harmoni på Rusthållargården

Konferenspärlor Berget, havet och ljuset är omgivningarna som skapar fantastiska förutsättningar för en lugn och harmonisk mötesmiljö på vackra Rusthållargården i Skåne.

13 februari 2017,

Beläget i den pittoreska lilla fiskebyn Arild på Kullaberg – och med strålande utsikt över Skälderviken – är Rusthållargården en anrik hotell- och konferensanläggning, med en familjetradition som sträcker sig fem generationer tillbaka.

Anor från 1600-talet

Rusthållargårdens historia började år 1675 då huset byggdes med gråsten från ett gammalt vakttorn som rivits på Krapperup slott. Gården var den största i byn och blev under Karl XI:s styre en rusthållargård, där ägaren höll med soldat och häst åt kungen i händelse av krig och var på så sätt skattebefriad.

Under början av 1800-talet fick Rusthållargårdens ägare ett kontrakt med slottsherren enligt vilket han fick tillåtelse att driva krogrörelse. Krogens brännvin tillverkade ägaren själv i ”bränneriet” som låg intill. Gården blev så småningom pensionat och 1904 såldes den till Johannes Gudmundsson, den förste generationen i den familj som fortfarande äger och driver verksamheten.

Hotell och restaurang kom att bli ett personligt och gemytligt anläggning med skånsk gästgivarkänsla, välkänt långt utanför landets gränser och har under decennierna besökts av många kända kulturpersonligheter.

Personligt kvalitetstänkande

Idag är Hotel Rusthållargården en modern hotell- och konferensanläggning med en framstående restaurangverksamhet som eftersträvar personlighet och omtanke i allt man gör.

- Familjetraditionen är en del av vårt varumärke och personligheten är därför en självklar del tillsammans med att föra vidare historien. Vi är måna om att tillgodose våra gästers behov och ge den där lilla extra omtanken. Detta kan vara att dela med oss av ett recept eller bjuda en nöjd konferensgrupp på ett smakprov med sig hem av knäckebrödet de lovordade vid middagen, förklarar Madeleine Svanberg, platschef på Hotel Rusthållargården.

Lovordad restaurang

Restaurangens matfilosofi bygger på en lång tradition samt det bästa från naturen. Från det klassiska skånska har restaurangen idag utvecklats till en modern skandinavisk restaurang med en hög medvetenhet och noggrannhet i urvalet av råvaror.

- Närheten till lokala producenter, samt en medvetenhet byggd på kvalitet, ger oss möjligheten att framhäva det naturliga - som det skall smaka, utan mellanhänder och direkt från den lokala bonden, konstaterar Madeleine Svanberg.

Relax och fina omgivningar

Hotellets relaxavdelningen ligger i en av hotellvillorna, precis intill havet och har stilla pool och ett bubbelbad. Där finns även en finsk bastu och en fin ångbastu.

Omgivningarna med berget och havet skapar fantastiska möjligheter till en lugn och harmonisk mötesmiljö.  För den aktiva konferensen inbjuder Kullaberg med sina svarta klippor till en kreativ och äventyrlig upplevelse.

Gäster som vill utforska omgivningarna kan exempelvis besöka det vackra naturreservatet Kullaberg med vandringsleder som startar direkt utanför hotellet. Nimis, det spektakulära konstverket av Lars Vilks samt den idylliska fiskebyn Mölle ligger båda inom några kilometers räckvidd.

- Hos oss hittar ni såväl kraften och energin som arbetsro och lugn, förklarar Madeleine Svanberg avslutningsvis.

Fakta:

På Rusthållargården finns totalt 110 hotellbäddar, åtta konferenslokaler, varav den största har plats för 100 personer samt plats i restaurangen för 170 gäster. På sommaren, uteserveringen Takterrassen med fantastisk utsikt över Skälderviken. 

Läs mer om Hotel Rusthållargården på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!

 

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.