Lugnet och stillheten på Skäret - | Konferensvärlden
Pensionat Styrsö Skäret
Foto: Lina Börjesson
Pensionat Styrsö Skäret
Pensionat Styrsö Skäret
Pensionat Styrsö Skäret
Pensionat Styrsö Skäret
Pensionat Styrsö Skäret
Reportage > Lugnet och stillheten på Skäret

Lugnet och stillheten på Skäret

Konferenspärlor På Pensionat Styrsö Skäret i Göteborgs ytterskärgård råder en frid som får besökaren att såväl komma ned i varv, som möjlighet att ladda batterierna med ny energi. Här – bland klippor och fiskarstugor – är man nära men ändå långt borta – bara en kvarts båtresa från spårvagnshållplatsen i Saltholmen.

21 februari 2017,

Styrsö är både till befolkningsantalet och ytan den största av Göteborgs södra skärgårds öar. Och sånär som på lite yrkestrafik är ön är nästan helt bilfri. Grannön åt ena hållet är ombesjungna Brännö och, åt det andra, fiskarön Donsö. Utåt öppna havet är utsikten milsvid bort mot Vinga fyr.

Naturen är omväxlande med karga klippor, ängar, skog och stränder. De typiska små röda stugorna i fiskeläget på Tången är mycket välbevarade och så är även de fashionabla grosshandlarvillorna med ståtliga punschverandor på Bratten; villor som påminner om tiden då ön var en välbesökt badort för Göteborgssocieteten.

Gammaldags charm och hemkänsla

I denna genuina skärgårdsmiljö har ägarna till Pensionat Styrsö Skäret skapat ett pensionat med en härlig atmosfär och mysig charm, kombinerat med alla tänkbara moderna bekvämligheter.

Pensionatet ligger inhyst i en vacker gul sekelskiftesvilla alldeles intill strandkanten. Rummen är smakfullt inredda i gammaldags, maritim stil och hela huset andas genuin skärgårdshistoria. Här är det lätt att koppla av och känna sig hemma.
Våra gäster brukar säga att det känns som om man kommer hem till mormor och morfar, berättar Ola Tulldahl som äger och driver pensionatet tillsammans med sin fru Ylva. Och det är just precis den känslan vi vill förmedla – man ska kunna komma in och prata med oss i köket eller ta av sig skorna när man kryper upp i soffan framför brasan.

Modernt kök med ekologiskt fokus

Hotellets kök totalrenoverades för ett par år sedan och här finns nu ett toppmodernt restaurangkök. I den egna örtträdgården växer blommor, växter och örter som används i matlagningen, men här odlar man även exempelvis bönor, kål, sparris, körsbär och äpplen.  

Menyn följer de fyra årstiderna och vi använder så mycket lokala råvaror som möjligt, berättar Ola. Förutom allting från vår egen köksträdgård kommer en del av svampen ifrån skogen härintill och den MSC-märkta fisken är naturligtvis fiskad i Göteborgs skärgård.
I den ljusa matsalen med den storslagna utsikten över havet – som oavsett väder och årstid – alltid bjuder på ett fantastiskt skådespel, kan man även njuta av lokala ölsorter från Göteborg och biodynamiska och ekologiska viner från små familjeägda vingårdar.

Fakta Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret är ett fyrstjärnigt hotell och medlem i Countryside Hotels, VISITA, Västsvensk mersmak och är omnämnd i White Guide. Här finns 13 dubbelrum, en restaurang med plats för upp till 100 personer, samt tre konferenslokaler med plats för 8, 12 respektive 22 personer. Från Saltholmen går regelbunden färjetrafik och det går även att åka sjötaxi direkt från Stenpiren, lilla Bommen eller Klippan inne i Göteborg.

Läs mer om Pensionat Styrsö Skäret på Konferensguiden.se och få kostndsfri bokningshjälp med nästa konferens eller kickoff.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.