Magiska möten och moderna konferenser - | Konferensvärlden
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Reportage > Magiska möten och moderna konferenser

Magiska möten och moderna konferenser

Slott & Herrgårdar På Rånäs Slott möts förnuft, känsla, tanke och handling, historia och framtid. I kontrasternas kungarike finns alltid rum för majestätiska möten men också magiska upplevelser och romantik. Som en saga men känslan är äkta.

16 oktober 2017,

Inbäddat i den lummiga uppländska naturen finner man Rånäs Slott vid sjön Skedviken. Slottet ligger ungefär en timme från Stockholm respektive Uppsala och en dryg halvtimme från Arlanda flygplats.

Historien om Rånäs började redan i slutet av 1700-talet när området blev vallonbruk men grunden till slottet blev gjuten år 1833. Riksmarschalk Axel Didrik Reuterskiöld anlitade den tidens mest tongivande hovarkitekt, Per Axel Nyström utbildad i Frankrike och Italien, för att rita ett slott i senempirisk stil.

Slottskänslan sitter kvar i väggarna

Rånäs Slott var storslaget redan från första spadtaget, med de bästa hantverkarna och de vackraste utsmyckningarna. Här anordnade familjen Reuterskiöld genom åren många extravaganta fester, tills det år 1929 köptes av Stockholms stad. 

Knappt 70 år senare, 1998, renoverades slottet till hotell och plats för moderna möten. Ett halvårs långt och mycket omfattande arbete krävdes för att återskapa den äkta slottskänslan. Med dansvänliga golv, matsalar för kungliga middagar, snirkliga stuckaturer och tunga kristallkronor i taket och idag är Rånäs Slott åter en magiskt och majestätisk plats för konferens, bröllop, fester och weekends.

- Vi vill att gästerna skall ”känna” att de har kommit till ett slott, redan när de klivit in genom de magnifika trädörrarna (som faktiskt är kopior utav Drottningholms slotts). Även om det inte fanns mycket originalmöbler kvar vid den stora renoveringen som skedde 1998, har vi ändå under åren köpt in inredning som skall kännas slottslik men med en modern touch, berättar Linda Westling Jansson, Marknadsansvarig på Rånäs Slott.

De detaljrika takmålningarna blandat med vackra kristallkronor och stilfulla boenderum skapar en majestätisk stämning som sätter prägel på hela vistelsen - och visst ökar kreativiteten när man får vistas i en vacker miljö.

I pigans fotspår på vinden

Under våren har man uppdaterat slottets vindsrum, numera kallat rum 1844. Där kan man ta en liten historisk promenad och om man vågar – finns även möjligheten att anta en spännande utmaning.

- Utmaningen består i att man ensam skall sova kvar på vindsrummet och lägga ut bevis för detta på sociala medier – och om man klarar av det mottar man sedan ett fint pris på morgonen, förklarar Linda med ett leende.  Och i en annan ny och uppskattad aktivitet ”I pigans fotspår”, får man följa slottspigan och höra hennes berättelse om sitt liv förr i tiden på Slottet – även den vandringen avslutas på vinden..!

Stort dryckesutbud

På Rånäs Slott tillagar köket maten med bredd och inslag från både det klassiska svenska köket såväl som de större internationella köken. Råvarorna handplockas i första hand från lokala producenter såsom; Löfsta Gårdsmejeri, Musko Rökeri, Roslagskött och Fogdö lax.

- Men något som vi också är otroligt stolta över är att vi har vår egna champagne! Under hösten 2015 lanserade vi vår egen champagne från Diebolt-Vallois. En champagne som är gjord på 100 procent Chardonnaydruvor. Vid premiären närvarade även champagneexperten Richard Juhlin som gav drycken ett mycket fint betyg.

Samma höst introducerades även Rånäs Slotts egna viner från Italien – som tillsammans med Rånäs brännvin utgör en smakfull och spännande del i slottets dryckesutbud.

Goda förutsättningar för ett lyckat möte

I den historiska slottsmiljön strävar man hela tiden efter att - tillsammans med sina gäster - skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat möte.

- Vi vill att våra gäster ska bli positivt laddade av den trivsamma atmosfären och det värdskap som vi i personalen stolt presenterar. En annan anledning till att komma iväg ifrån sin ordinarie arbetsplats och ut så här på landet är att man under hela vistelsen faktiskt konfererar. Istället för att gruppen splittras under kvällen och åker hem eller går ut på stan, blir det nu naturligt att hela gänget samlas i Slottsbaren och pratar vidare om det som sagts under dagen. Många av de stora besluten tas faktiskt efter ordinarie tidsprogram, konstaterar Linda Westling Jansson avslutningsvis.

Fakta Rånäs Slott:

Rånäs Slott har nyligen utökat antalet bäddar och det finns nu 50 rum med totalt 79 bäddar. Både boenderum och konferenslokaler finns i själva Slottet men även i byggnaderna i slottsparken – alla inom en två minuters promenad från huvudbyggnaden.
Konferenslokaler finns för från två personer upp till 90 personer i biosittning, alla med den senaste tekniken och kostnadsfritt wi-fi.

Läs vidare



Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.