Majestätiskt vid Mälaren - | Konferensvärlden
Ulvhälls Herrgård
Ulvhälls Herrgård
Ulvhälls Herrgård
Ulvhälls Herrgård
Reportage > Majestätiskt vid Mälaren

Majestätiskt vid Mälaren

Slott & Herrgårdar Få nycklarna i handen, öppna porten för ditt sällskap och njut av enskildheten, den böljande mjuka nejden och den furstliga atmosfären. På Ulvhälls herrgård i Strängnäs konfererar du på dina egna villkor.

Mia Bornberger

22 oktober 2018, uppdaterad: 22 oktober 2018

En lång allé leder fram till den vitputsade huvudbyggnaden från 1790, vars röda taktegel nära nog når samma höjd som de omgivande trädkronorna. Runt Ulvhälls herrgård råder ett behagligt lugn och strax bortom den tilltagna terrassen sträcker sig en lång bad- och båtbrygga ut i Mälarens klara vatten.

Att området genom historien har varit en plats vid vilken kungar, biskopar och adelssläkter hämtat ny energi är lätt att förstå. Likaså är det lätt att förstå dem som väljer att rama in mötet, drömbröllopet eller 50-årsfesten på Ulvhäll, omgiven av kristallkronor, kandelabrar, kakelugnar och stora fönster med imponerande ljusinsläpp.

Verklig enskildhet

Men Ulvhälls herrgård är mer än en hänförande omgivning och praktfull interiör. Här har man tagit det klassiska konferenskonceptet till nya höjder, som kort och gott stavas enskildhet. Som kund abonnerar man hela gården och disponerar den i egen regi.

– Många gäster beskriver en gemytlig känsla där den privata karaktären förhöjer och kryddar vistelsen, det är mycket uppskattat. Vi utgår från självhushåll, men vill man ha hjälp av till exempel en kock, med servering eller en konferensvärdinna, så bokar vi enkelt in det. Lokalerna, maten, boendet och mötesdelen anpassas helt efter kundens önskemål, säger Björn Eriksson, vd för herrgården.

Ulvhäll ligger avskilt, men ändå nära. Till Stockholm är det mindre än en timme, oavsett om man väljer bilen eller tåget. Läget gör dessutom att gäster och deltagare förblir samlade under samma tak, vilket stärker samhörigheten.

Herrgården är perfekt för grupper upp till 50 personer. Det finns 13 dubbelrum, charmigt belägna under takbjälkarna, samt en stor svit, som hyrs separat. Det intilliggande annexet rymmer ytterligare 20 dubbelrum.

– Våra konferenslokaler och mindre grupprum är av klassiskt snitt, men man kan lika väl använda någon av salongernas sköna soffor och fåtöljer som mötesplats. Eller kanske kombinera konfererandet med en god middag på terrassen, säger Björn Eriksson.

Starta från Stadshuset

På Ulvhäll har den stora matlagningsstudion, med sju separata stationer, ersatt det klassiska restaurangköket. Här kan 30–40 personer laga mat tillsammans och många väljer att göra matlagningen till en festlig sammansvetsande aktivitet. Till gården hör också två nybyggda tennisbanor, biljardbord, bastu och en genuin vinkällare för dryckesprovningar eller mysigt mingel.

Och varför inte ta en tur på Mälaren med Ulvhälls egen motorbåt, med start från Stadshuset i Stockholm? Eller vad sägs om en utflykt till vikingarnas ö Birka, cirka 30 minuter bort.

Konstfull promenad

Ulvhäll har på senare år också blivit ett mecka för konstintresserade. Invändigt klär ett sjuttiotal moderna verk väggarna och så sent som 2017 invigdes den nya konstparken på bergsknallen strax utanför, som bjuder på skulpturer av samtida svenska konstnärer. Parken är ett samarbete med Nordiska konstförbundet och löper som en slinga med härlig utsikt över vattnet. Ett ypperligt läge för walk and talk-möten.

Ulvhälls Herrgård

Ulvhälls herrgård ligger cirka en timmes resväg från centrala Stockholm och lämpar sig för sällskap på upp till 50 personer. Det finns 13 hotellrum med 25 bäddar, en svit med två sovrum och ytterligare 20 dubbelrum i ett intilliggande annex. Den som hyr Ulvhäll disponerar hela herrgården i egen regi.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.