Miljö från förrförra sekelskiftet på Villa Sjötorp - | Konferensvärlden
Villa Sjötorp
Villa Sjötorp
Villa Sjötorp
Reportage > Miljö från förrförra sekelskiftet på Villa Sjötorp

Miljö från förrförra sekelskiftet på Villa Sjötorp

Konferenspärlor 1995 återförvärvade Ellika Mogenfelt den tidigare Haegerska villan, hennes morfars sommarvilla och påbörjade arbetet med att utveckla dagens Villa Sjötorp till ”De många gästernas hus”. En mötesplats för privatpersoner och företag, där kulturen, historien och naturen omfamnar besökarna och skapar ett lugn och en atmosfär som är unik. Villa Sjötorp är idag en plats för effektiva möten och ett paradis för aktiva livsnjutare.

24 november 2016, uppdaterad: 24 november 2016

Ellika Mogenfelt har omvandlat den Haegerska villan från privat sommarhus till ett välkomnande hotell med högsta kvalitet där det en gång lite sekelskiftesförnäma har slipats av. Detta till förmån för en miljö som är varm och generös, samtidigt som det ursprungliga är väl bevarat.

– Allt som serveras i restaurangen kommer från vårt eget kök, huvudsakligen baserat på lokalt, ekologiskt producerade råvaror berättar Ellika Mogenfelt. Fisk och skaldjur från Göteborgs fiskauktion, Mowitz kyckling från Lilla Edet, glada gräsätande kossor från Gröna Gårdar, vilda djur, lyckliga ägg och ost från småskaliga mejerier i Västsverige. Färska örter skördas i trädgården och vinbärsbuskarna speglas i menyerna långt in på hösten. Lokala svamp och bärplockare förser vårt skafferi med de bästa råvaror. Vi vägrar kompromissa med kvalitén.

White Guide ger högsta poäng

Villa Sjötorp är idag en av Bohusläns pärlor, ofta uppmärksammat i svensk och Europeisk media för sin särsprägel, sekelskiftesmiljö, höga kvalitet och personliga sevice. Här skiljer sig också mötes- och konferensrummen från det konventionella, vilket bidrar till trivsel och effektiva möten.

Villa Sjötorp är certifierat av Västsvensk Mersmak och representerat i Sveriges Bästa Bord. White Guide tilldelade Villa Sjötorp bland de högsta poängen i Bohuslän i sin senaste upplaga – och allra högst poäng av hotellen i den ansedda medlemsorganisationen Countryside Hotels of Sweden. Nyligen tilldelades även Villa Sjötorp den internationella utmärkelsen Historic Hotel Gourmet Award 2017. 

Gungan svingar sakta

Villa Sjötorp är ett på sitt sätt unikt hotell, med fjorton personligt inredda rum, mycket bra mat samt fantastisk närmiljö invid hav och skog. Gungan som svingar i den enorma blodboken för tankarna till Kristina från Duvemåla, medan gästerna långsamt avnjuter sina måltider på verandan eller i matsalen och en sagolik solnedgång i gattet med Orust väldiga kropp som kuliss. Det är gott för kropp och själ att vistas på Villa Sjötorp.

Fakta Villa Sjötorp

Villa Sötorps möteslokaler är utrustade med sedvanlig utrustning såsom skrivtavla och blädderblock, projektor och duk och wifi – för fri uppkoppling. Behöver man specialutrustning ordnas det om man säger till vid bokningen. På Villa Sjötorp ordnas blåmussleexpeditioner och en historisk vandring på Lyckorna. Man kan också jonglera, paddla havskajak, klättra och cykla mountainbike. Övriga aktiviteter som går att boka är GPS-orientering/skattjakt, musseljakt, quiz, mordmysterium, champagne- och chokladprovning.

Läs mer om Villa Sjötorp på Konferensguiden.se. Här erbjuds du även kostnadsfri bokningshjälp med konferenser, kickoffer och event.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.