Miljömärkta minimöten eller megaevent på Stockholm City Conference Center - | Konferensvärlden
CCC Kongresshallen
CCC Kongresshallen
CCC Norra Latin ljusgård
CCC Norra Latin ljusgård
CCC Norra Latin och Folkets Hus
CCC Norra Latin och Folkets Hus
Reportage > Miljömärkta minimöten eller megaevent på Stockholm City Conference Center

Miljömärkta minimöten eller megaevent på Stockholm City Conference Center

Stora möten Fina möteslokaler, tillsammans med väl genomtänkt mat och dryck samt en god serviceupplevelse. Detta i en komplett mötesanläggning mitt i city är något av allt det som en konferensgäst hos Svanenmärkta Stockholm City Conference Centre AB kan förvänta sig.

9 maj 2016, uppdaterad: 5 oktober 2016

Stockholm City Conference Centre AB (CCC) är en av Skandinaviens största centralt belägna konferens- och kongressanläggningar med totalt 50 konferensrum fördelade på två karaktäristiska, men sinsemellan väldigt olika, hus – Norra Latin och Folkets Hus.

Båda husen ligger vid Norra Bantorget i Stockholm och har därmed nära till allt man kan önska sig av huvudstadens utbud av restauranger, shopping, nöjesutbud och andra attraktioner. Ett stenkast bort ligger Centralstationen och Arlandapendeln och många nya och exklusiva hotell har öppnat i de omkringliggande kvarteren under de senaste åren.
 
CCC:s konferensrum rymmer från fem till nästan 1400 personer, och den totala kapaciteten är närmare 4000 mötesdeltagare.

Möten för framtiden 

På Stockholm City Conference Centre har man lång erfarenhet av alla typer av möten och vad som krävs för att de ska bli lyckade. Avancerad teknik och förstklassig mat och dryck är viktiga delar i CCC:s erbjudande och visionen är att vara det självklara valet där människor möts för att forma framtiden.
 
Årligen genomförs närmare 1.500 möten och event i CCC:s fina och ändamålsenliga lokaler mitt i huvudstaden.

Utökad Svanenmärkning

En viktig satsning gäller anläggningens miljöpolicy och Stockholm City Conference Centre belönades nyligen med en utökad Svanencertifiering, som nu gäller hela dagkonferensanläggningen.

- Miljöfrågor har länge varit en naturlig del i vår verksamhet och har legat högt på vår agenda. Att utöka den tidigare Svanencertifieringen inom vår restaurangverksamhet, till att gälla hela anläggningen var därför en självklarhet. Svanencertifieringen ser vi som ett naturligt steg, och ett verktyg, för oss att kunna utveckla vårt hållbarhetsarbete ytterligare, berättar Monika Malmén, VD på City Conference Centre.

Värd för miljö- och hållbarhetsmöten

Att lägga stor vikt vid miljöfrågor är, menar hon, naturligt med tanke på att CCC varje år står värd för många olika typer av arrangemang där miljö- och hållbarhetsfrågor är viktiga och diskuteras mycket; bland annat bolagsstämmor, internationella kongresser men också politiska möten och multinationella företagskonferenser. Man ser också en trend bestående i att fler och fler kunder förväntar sig att den anläggning man väljer för sitt arrangemang eller konferens bedriver ett seriöst och aktivt miljöarbete.

- Det finns många fördelar med Svanen-märkningen. Svanens krav på en miljöanpassad verksamhet ger möjligheter till minskad förbrukning i form av bland annat lägre energi- och vattenförbrukning, kontroll av kemikalier och noggrann källsortering. Men med Svanen uppmuntras vi också att arbeta aktivt för en ökad andel ekologisk och närodlad mat i våra restauranger. Att höra till de anläggningar som klarar Svanens tuffa krav känns mycket bra, konstaterar Monika Malmén avslutningsvis.

Fakta:
Stockholm City Conference Centre AB ingår i upplevelsekoncernen Stureplansgruppen och erbjuder centralt belägna konferenslokaler för alla behov och för alla sammankomster. Dagkonferenser eller kvällskonferenser; från det exklusiva kundmötet eller styrelsemötet upp till de stora kongresserna och festbanketterna – här har man vana att ordna alla typer av möten.

Boka din konferens på CCC - på Konferensguiden.se erbjuder vi kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.