Möten med mersmak - | Konferensvärlden
Slussens Pensionat
Slussens Pensionat
Slussens Pensionat
Reportage > Möten med mersmak

Möten med mersmak

Konferenspärlor Mellan kobbar och skär ligger den hemliga Orustpärlan Slussens Pensionat, vackert vilande vid havskanten. Här möter den kräsne gästen en naturnära upplevelse med musik och gastronomi i fokus under ledning av en prisbelönt köksmästare.

Text: Katarina Niss

21 april 2021,

Den gamla landsvägen ringlar sig fram genom ett öppet småbrukslandskap för att slutligen landa mjukt vid Slussens Pensionat, nära hamnkilens sjöbodar och guppande segelbåtar. Restaurangens stora glasveranda ligger i vattenlinjen med magnifik havsutsikt. Pensionatet vilar på en spännande historia. För snart hundra år sedan lämnade restauratrisen Alfrida Andersson sitt arbete på ångbåtarna som trafikerade kusten för att köpa den nedlagda sillfabriken som nu blev pensionat. Idag drivs Slussens Pensionat av familjen Sohlberg med vänner, eldsjälar som under högsommaren arrangerar konserter med såväl kända artister som nya stjärnskott. Under vår och höst erbjuds fantastiska konferensmöjligheter med personlig service från första kontakt.

– Musiken är central i vår verksamhet och vi älskar kombinationen musik och gastronomi. Vi har många återkommande gäster som kommer för att njuta av mat och musik. Musiklivet på Slussen har gjort att platsen bubblar av inspiration. Vi är bra på att skapa förutsättningar för riktigt kreativa möten, säger Stella Pilback, marknadschef på Slussens Pensionat.

Minnesvärda aktiviteter

En konferens på Slussens Pensionat ger möjligheter till många minnesvärda aktiviteter.

– Våra konferensaktiviteter är väl förankrade i lokalområdet, berättar Stella och frestar med musselsafari, kajakpaddling, vedeldad bastu vid bryggkanten, guidning i Slussens vilda skafferi och matupplevelse med efterföljande naturvinsprovning. Naturvin är framställt utan några som helst tillsatser och kommer från småskaliga, ekologiska odlingar. Detta är något av en trend hos vinkännare och här finns kompetensen hos restaurang- och driftchefen själv – sommeliern Julian Sohlberg, berättar Stella stolt.

Gastronomi med Årets Kock

Den höga svansföringen när det gäller mat märks tydligt och pensionatets sommarkrog har vuxit till att bli en riktig gourmetkrog.

– Vår satsning på gastronomi blir ännu tydligare när vi fått förmånen att välkomna vår köksmästare David Lundqvist in i teamet, berättar Stella.

David, som började sin karriär som diskare på Slussens Pensionat och avslutade som köksmästare, har efter en tid i restaurangsveriges toppskikt nu återvänt. Han vann den hedervärda titeln Årets Kock 2018, svensk mästare i professionell matlagning. Tillsammans med kollegan och naturvinsnörden Julian Sohlberg skapar han en helhetsupplevelse för gästerna. Davids matlagningsstil handlar om att förädla råvaror med enkla medel för att skapa en maximal smakupplevelse. Viktigt för honom är även att använda lokala råvaror från småskaliga producenter. På Slussen är kvalitét och ett hållbart ekologiskt förhållningssätt självklart.

Genuin hemkänsla och personlig service

Slussens Pensionat är inte stället för den som söker vanliga hotellkorridorer och hissar. Istället möts man av en genuin hemkänsla där hotellrummen ligger i olika hus, alla med sin egen personlighet och design. Till varje hotellhus hör även en konferenslokal. Grupparbeten hålls med fördel i de vackra trädgårdarna eller på de soliga altanerna. Vissa med utsikt över sjön och fågellivet, andra med utsikt över havsviken och de majestätiska klipporna. Här erbjuds konferensgäster även att konferera eller hålla workshop i Hamnmagasinet, det ruffiga och vackra gamla båtsnickeriet som hör till anläggningen.

– Vår största strävan är att skapa minnesvärda möten människor emellan oavsett om de är här privat eller som konferensgäst. Det är viktigt att skapa en helhetsupplevelse som håller kvalitet, avslutar Stella.

Fakta Slussens pensionat:
Slussens Pensionat ligger i natursköna Bohuslän, en knapp timme från centrala Göteborg. Hotellrummen finns i pensionatets huvudbyggnad, i Alfridas Hylla, i Cafétöserna, Hallins Hus, Stockholm, Röda huset och i den charmiga stugan Mári. Slussens Pensionat har 5 konferenslokaler med plats för ca 35 gäster och 6 grupprum. Restaurangen rymmer 150 personer, hotellet har 32 rum och plats för 70 övernattande gäster.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.