Mötesplatsen där skådespelet står i centrum - | Konferensvärlden
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Såstaholm
Reportage > Mötesplatsen där skådespelet står i centrum

Mötesplatsen där skådespelet står i centrum

Konferenspärlor För 100 år sedan var Såstaholm ett pensionat för berömda skådespelare. Idag är herrgården en scenkonstinspirerad mötesplats där du och din grupp kan bli en del av historien. Här kan du spränga gränser för det kreativa och bli en stjärna i gruppen.

Text: Helena Wikström

14 mars 2023,

En mötesplats 25 minuter från Stureplan med en gedigen historia – så kan man kortfattat beskriva Såstaholm. Herrgården är ett unikt kulturarv som sträcker sig från början av 1900-talet fram till nu. Mellan åren 1918 och 1979 var platsen ett pensionat där pensionerade skådespelare kunde erbjudas en värdig ålderdom. 1997 köptes Såstaholm av Winn Hotel Group AB.

– De som kommer till oss vill ha ett värde, en effekt, av sitt möte, och det hjälper vi till med genom att rama in mötet med både kreativitet och chansen att lite grann kliva ur sin ”comfort zone”, säger Per Keller, vd på Såstaholm.

På Såstaholm står skådespeleriet i fokus, man vill ta till vara sin långa historia och erbjuder sina konferensgäster tillgång till Backstage – ett stort kostymförråd från Kungliga Dramatiska Teatern fyllt med spännande teaterkostymer.

– Här kan man klä ut sig till kung, drottning eller narr och sen sjunga karaoke. Något som kan vara en förlösande aktivitet för en grupp som behöver jobba ihop sig eller spränga lite gränser. Det är en otroligt uppskattad sak att göra här, säger Per.

Såstaholm ligger dessutom i en fantastiskt naturskön miljö. Alldeles invid den vackra Vallentunasjön med  Roslagsleden slingrande strax utanför husknuten kan du vandra, ta en tur i löparslingan, köra lite på utegymmet eller göra en lite längre cykeltur i de vackra omgivningarna.

– Vi har ett väldigt stort aktivitetsutbud där vi genom en samarbetspartner kan erbjuda våra konferensgäster att använda naturen i sitt möte på ett väldigt fint sätt, fortsätter Per.

Vill man istället få verktyg att hantera oro, stress för att må lite bättre, kan man få en föreläsning eller individuella coachsamtal med experter på området. Eller varför inte göra en workshop med  författaren Lili Öst som vill få oss att tänka utanför ramarna och hitta nya infallsvinklar.

På Såstaholm finns en spännande vinkällare som erbjuder ovanliga viner och roliga aktiviteter. Här finns viner som det egna vinbolaget Winn Wine & Food handplockar och importerar, så för den riktigt vinintresserade bjuds här på överraskningar och unika upplevelser. I vinkällaren kan man göra vinprovningar, gå utbildningar eller gå ner och välja sitt eget vin till maten.

På Såstaholm finns det hela sju matsalar, vilket gör att flera grupper kan äta samtidigt men ändå få sitta lite avskilt om så önskas. Den största matsalen, Cirkus, rymmer upp till 80 personer.

– Maten hos oss är kurerad av vår köksmästare Peter Boethius, som med svenska råvaror och olika typer av tillagningstekniker får varje råvara att skina. Det blir spännande möten mellan råvara och olika kulturers mattekniker, berättar Per.

På Såstaholm hittar du ett stort antal möteslokaler som rymmer allt mellan 8 och 100 personer. Möteslokalerna bär namn efter skådespelare som en gång vistats här och är utrustade med all önskvärd teknik och har tillhörande möteslounger där det dukas fram kaffe och goda tilltugg.

– Vi står inför en extremt spännande framtid. Jag kan ännu inte gå in på några detaljer, men vi gör just nu en total genomgång av både vårt varumärke och hur vår fysiska produkt ska vidareutvecklas. Vi vill förbereda oss på kommande år och göra Såstaholm till en självklar destination i norra Stockholm, avslutar Per.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.