Suverän service vid sundet - | Konferensvärlden
Sundspärlan
Sundspärlan
Sundspärlan
Sundspärlan
Sundspärlan
Reportage > Suverän service vid sundet

Suverän service vid sundet

Konferenspärlor Sundspärlan i Helsingborg sätter service och bemötande i främsta rummet.
Här väntar flexibla lösningar för eventet, en omtalad meny som får gästerna att återkomma år efter år och ett trolskt grönområde vilket uppmuntrar till friska promenader – med eller utan walk and talk-möten.

Text: Mia Wibacke Bornberger

30 mars 2020,

Endast tio minuters bilresa från hamnen i vackra Helsingborg och med Öresund skymtande mellan trädkronorna, ligger den moderna anläggningen Sundspärlan.

Det är lätt att hitta hit oavsett om man kommer med buss eller bil och på plats har man tillgång till 400 gratis p-platser.

Konferens- och nöjesanläggningen Sundspärlan är en del av stadens ursprungliga Folkets Park som slog upp grindarna här runt förra sekelskiftet, ungefär samtidigt som det närliggande Ramlösa brunn (som grundades redan i början av 1700-talet) började tappa och buteljera mineralvatten från en nyupptäckt källa.

Områdets byggnation har genomgått en del förändringar genom åren och Sundspärlan för folkparkstraditionen vidare – om än i uppdaterad version. Det är inte för inte som det här årligen hålls mängder av konferenser, konserter, danskvällar, föreläsningar, branschmässor, skolbaler och andra event. Scener finns både inom- och utomhus och de flexibla salarna kan enkelt skifta utseende och funktion för olika typer av ändamål.

Konferenslokaler och salar har fått namn efter kända urskåningar som operasångerskan Birgit Nilsson och skådespelaren Edvard Persson – och sist men inte minst skådespelaren Nils Poppe, som bodde och verkade i Helsingborg i över fyra decennier. Den största salen, som tar upp till 800 sittande konferensgäster och hela 1 300 middagsgäster, är döpt efter honom.

– Vi skapar skräddarsydda lösningar, oavsett om det handlar om det lilla personliga mötet eller den stora mässan, och vi är omtalade för vår goda service och fina bemötande. Vi tar hand om allt det praktiska och hämtar och lämnar gärna våra gäster vid deras respektive boende. Övernatta kan man till exempel göra hos Radisson Blu och Elite Marina Plaza som vi samarbetar med, säger Lars Dahl, som är vd för Sundspärlan.

Varierad meny

En annan del av Sundspärlans signum är den utsökta maten, som under kökschefen Fredrik Wilhelmssons ledning görs från grunden med lokala och högkvalitativa råvaror.

– Vi lagar all mat på plats och har en mycket engagerad och kompetent personal i köket som både tar sig an och inspireras av utmaningar. Många väljer att arrangera fester och middagar här där temat och upplägget varierar stort, det kan vara en internationell tillställning eller något väldigt lokalt. Oavsett inriktning så är det vårt kök som står för maten och det bästa betyget på att vi lyckas med de uppdragen är att dessa sällskap kommer tillbaka år efter år.

Promenadmöte i trolsk miljö

I Helsingborg finns ett antal raviner, bildade under den senaste istiden. En av dem utgör numera det trolska rekreationsområdet Jordbodalen, som är Sundspärlans närmaste granne. Här rinner Gåsebäcken sakta fram och längs med den finner man promenadstråk, sjudande djurliv och pittoreska träbroar. Ta ett kreativt promenadmöte eller bara en stunds avkoppling med frisk luft mellan konferenspassen.

SUNDSPÄRLAN ligger i en hänförande parkmiljö med promenadavstånd in till Helsingborg och med utsikt över Öresund. Här möts du av stor gästfrihet, god mat, flexibla lokaler och kreativa medarbetare som kan ombesörja allt ifrån mässor och konserter till mindre möten eller stora konferenser. Fyra lokaler för konferens varav den största rymmer 800 deltagare vid möte eller 1 300 vid middag, samt scener både inomhus och utomhus.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.