The Winery Hotel - ett unikt hotellkoncept som välkomnar vinälskaren - | Konferensvärlden
Foto: The Winery
Foto: The Winery
Foto: The Winery
Foto: The Winery
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Foto: Jason Strong
Reportage > The Winery Hotel - ett unikt hotellkoncept som välkomnar vinälskaren

The Winery Hotel - ett unikt hotellkoncept som välkomnar vinälskaren

Mat & dryck Familjen Ruhne, med lång erfarenhet av vinodlingsverksamhet på den egna gården Terreno i Toscana, ligger bakom The Winery Hotel, Sveriges första Urban Winery – och sannolikt världens första Urban Winery Hotel – i Solna strax utanför Stockholm.

22 februari 2016, uppdaterad: 3 december 2021

Ett vineri är en anläggning som inte ligger i anslutning till en vingård, men där man ändå tillverkar vin. I USA finns det så kallade Urban Wineries i flera storstäder, men företeelsen har hittills varit ovanlig i Europa. 

Sverige fick sitt första Urban Winery, som också är ett hotell för snart 6 år sedan. Strategiskt beläget i Frösunda vid Stockholms norra infart och i ett spännande tegelhus inspirerat av såväl Brooklyn som Toscana, välkomnas gäster som vill kombinera en konferens eller hotellvistelse med en inblick i vintillverkningens innersta kärna. 

- Mitt i hotellet har vi ett vineri där vi varje år tillverkar vin på druvor från vår vingård Terreno i Toscana, berättar hotellets VD Claes Anerud. 

Hittills har det tillverkats rött och rosévin på druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon och Merlot, men utvecklingen går ständigt framåt och det kan inte uteslutas att även andra typer av viner kommer att framställas här i framtiden. 

Egna viner och viner från hela världen 

I vineriet ordnar man dagliga guidningar och i hotellets vinotek kan man också på egen hand prova viner från hela världen. På helgerna erbjuds sommelierledda vinkurser och vinprovningar med olika teman, samt en rad andra spännande vin-events.

Hotellets restauranger stoltserar naturligtvis med en fantastisk vinlista och har specialiserat sig på kombinationen av vin och mat.

- Köket arbetar med skandinaviska råvaror men tar influenser från medelhavsköket. Inriktningen är att skapa mat som passar för viner – och vår personal är extremt vinkunnig. Höjdpunkten är våra skräddarsydda menyer med vinpaket. Här får man den perfekta kombinationen av vin och mat, förklarar Claes Anerud.

Konferera med vintema 

Hotellet har en stor möteslokal som kan ta upp till 200 deltagare i biosittning, men som också kan delas av till tre mindre rum. Vidare finns en eventyta framför vineriet där det finns stora möjligheter att anordna utställningar, mingel och underhållning. Utöver dessa kan man här även hyra ett av de mindre rummen – den lyxiga takskulpturen Winery Rooftop, rummet Wine Gallery, ett chambre séparée intill restaurangen, eller avskilda Winery Studio, perfekt för det kreativa mötet.

Naturligtvis är även hotellets konferensaktiviteter inriktade på vin och vinprovning. 

- Vi erbjuder en spännande lista av vinrelaterade aktiviteter däribland guidning i vineriet, provning med fokus mat och vin i kombination, sabreringskurs samt en mycket populär femkamp i vin, berättar Claes Anerud.

Och som det allra första i sitt slag i världen är det nog ingen underdrift att påstå att The Winery Hotel har låtit höra om sig i den svenska konferens- och hotellvärlden under de senaste åren.

Fakta – The Winery Hotel

Winery Hotel ligger intill Arenastaden i Solna, nära Stockholm city och Arlanda. Flygbussen till/från Arlanda stannar precis utanför hotellets entré.

Kostnadsfri bokningshjälp på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.