Upplev det moderna lantlivet på Sånga - | Konferensvärlden
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Sånga Säby
Reportage > Upplev det moderna lantlivet på Sånga

Upplev det moderna lantlivet på Sånga

Hållbarhet & Miljö Det moderna lantlivet innebär att du befinner dig på landet – men bara en halvtimma från Brommaplan. Mitt i Sverige, när det är som allra vackrast och bäst, hittar du Sånga. I den nyligen omstartade verksamheten möter du skogen, jorden, vattnet och djuren både inom- och utomhus.

Text: Helena Wikström

23 januari 2023, uppdaterad: 24 januari 2023

Sommaren 2020 stängde Sånga ner sin verksamhet efter en tuff vår med pandemirestriktioner. All personal sades upp och Calle Glauman, idag vd på Sånga Säby, fick i uppdrag av ägaren LRF att se om det gick att rädda verksamheten och i så fall på vilket sätt.

Vi kom fram till att vi ville göra en total omstart som grundar sig på Sångas geografiska läge och långa historia och skapade konceptet ”Det moderna lantlivet”. Vi är nu en helt nystartad anläggning, både organisatoriskt och miljömässigt, säger Calle.

Det nya Sånga är medvetet iscensatt och man har utgått från fyra element i sin färgsättning av rum och miljöer. Det handlar om skogen, jorden, vattnet och djuren. Entrén andas skog, här är det mörkt, murrigt och ”mossigt” – en riktig John Bauer-skog. Renoveringen har handlat om att de i grunden bra och fina byggnaderna fått en ny skrud. Idag finns mörkblå hotellrum som går i vattnets tecken och andra som andas skog, och arbetet fortsätter. Man har också lagt stor vikt på sin utemiljö och fyra växthus är avsatta för social samvaro. En plats att vara både inomhus och utomhus på.

Växthusen står precis utanför restaurangen, mitt i parken med utsikt mot vattnet. De är lätt uppvärmda och lättillgängliga oavsett väder, berättar Calle.

Eftersom Sånga även är organisatoriskt nystartat med så gott som bara nyanställd personal har man kunnat arbeta ihop sig internt med värderingar och ledord. En spännande process som alla deltagit i och som svetsat samma gruppen. Efter en intensiv tid av förberedelser och nya restriktioner kom verksamheten igång på riktigt under april 2022.

Arvet från LRF, som fortfarande är ägare till anläggningen, är man stolta över och vill värna om. LRF skapades på Sånga 1929 och var under många år förbundets interna utbildningsplats.

Vi har en historia med hållbarhet med oss och har idag exempelvis skapat ett vattensystem där vi producerar både vårt eget vatten och vatten till 34 andra hushåll, fortsätter Calle.

Med sådana ambitioner finns här givetvis ett kök som presenterar hållbar hantverksmässigt lagad mat. Råvarorna är lokala och man köper ofta in hela djur för att ta tillvara på allt. Matsalen har blivit en restaurang – och en fantastisk sådan – och utanför restaurangen finns Biblioteket där man samlat på sig hundratals kokböcker för gästerna att bläddra i eller samtala kring.

Det nya Sånga är byggt för att skapa en intim känsla. En väldigt liten grupp, likväl som en grupp på närmare 200 personer, ska känna av den personliga och intima atmosfären. De 27 mötes- och konferensrummen är nyrenoverade och har all önskvärd kapacitet

Vi har också mycket aktiviteter – men lätta aktiviteter. Vi har schuffleboard, biljard och olika spel, men det viktigaste är att våra gäster känner sig avslappnade tillsammans, att de bara kan sitta någonstans och snacka, säger Calle.

Fokuset på Sånga har varit att skapa miljöer där människor vill spendera tid tillsammans. Rummen är ombonade, det finns sittgrupper både här och där, belysningen är dämpad, allt för att ge människor möjlighet till att både komma undan lite, som att kunna hänga ostört i grupper. Man vill ta vara på det grundläggande skälet till att ett företag åker på konferens – att man vill träffas.

Fakta:

Sånga ligger på Färingsö endast en halvtimme från Brommaplan i Stockholm – lantligt men ändå nära storstaden. Här hittar du 143 hotellrum med sammanlagt 260 bäddar, 27 konferens- och mötesrum. Här upplever du det moderna lantlivet där skogen, jorden, vattnet och djuren är närvarande överallt. En omstartad verksamhet som vill ge dig och ditt företag chansen till en nystart. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.