Variationsrika möten i väst - | Konferensvärlden
Orust, Bohuslän
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com
Hummerfiske, Bohuslän.
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com
Hummer
Foto: Robert Dahlberg/Westsweden.com
Pater Noster
Pater Noster, Bohuslän
Foto: Erik Nissen Johansen
Sörknatten, Dalsland
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com
Dalsland
Dalsland
Foto: Jonas Ingman/westsweden.com
Jacy'z, Göteborg
Foto: ESS Group
Reportage > Variationsrika möten i väst

Variationsrika möten i väst

Konferenspärlor Dramatisk skärgård, imponerande slott och vyer i världsklass. Klippor, kobbar, saltstänkta bad men också djupa skogar och svindlande vandringsleder – Västsverige har många ansikten och bjuder in till såväl fantastiska naturupplevelser som intensiv storstadspuls. Här finns gott om smultronställen för konferenser, event och möten och regionen kan även stoltsera med ett speciellt litet hotell som blivit utsedd till världens bästa hotellkoncept!

Text: Katarina Niss

25 april 2023,

Västsverige täcker in hela 49 kommuner vilket gör det till en stor region. Den erbjuder oändliga möjligheter till unika upplevelser för konferensgrupper. Det går att hitta exklusivitet och avskildhet på lantligt belägna små hotell, avkoppling och vila på kustnära spahotell eller aktivitet och fartfyllda möten i någon av storstäderna Göteborg, Skövde, Borås eller Trollhättan. Regionen är variationsrik och har kapacitet att möta kundernas olika behov och även erbjuda aktiviteter som skapar gemensamma minnen.

– Det finns aktiviteter som inte går att uppleva någon annanstans än i vår region, vilket är smått unikt, säger Jill Axelsson, projektledare på Turistrådet Västsverige och syftar bland annat på hummerfiske, det som kallas havets svarta guld.

Den stora variationen är en av regionens största fördelar och gör det perfekt för företag som vill utforska den delen av Sverige. Företagen kan återvända många gånger eftersom det finns så många olika delar av regionen att utforska vilket gör det värt många besök menar Jill.

– Skaldjursfiske i Bohuslän eller vandring i Dalslands djupa skogar lockar många företag som vill kombinera aktiva naturupplevelser med effektiva möten. Nästa gång kanske man istället väljer en pampig slottsupplevelse vid Vänern eller ett hotell i city, säger Jill.

Kontrastrika mötesplatser

På en karg och klippig ö utanför Marstrand döljer sig ett internationellt och prisbelönt hotell, nämligen världens bästa hotellkoncept. Pater Noster är den 154 år gamla fyren som i konkurrens med lyxhotell från hela världen tog hem guld i prestigefyllda AHEAD Global Awards, den internationella hotell- och hospitalitybranschens viktigaste tävling som belönar de mest innovativa hotellprojekten i världen. Hotellet är en gammal vindpinad fyrvaktarbostad som istället för att profilera sig som ett litet exklusivt boutiquehotell valt att lyfta fram berättelsen om fyrmästarnas hem och det har blivit internationellt uppmärksammat.

I Göteborgs centrala delar trängs många hotell som konkurrerar om konferensköparens uppmärksamhet och flera nya hotell har även sett dagens ljus senaste året. Ett av dessa är Jacy´z som är Ess Groups nyaste hotell, en imponerande byggnad på hundra meter som redan blivit ett landmärke för Göteborg. Hotellet är systeranläggning till bland andra Ellery Beach House på Lidingö, Steam Hotel i Västerås, Ystad Saltsjöbad i Ystad, Falkenberg Strandbad i Falkenberg, Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg. Fokus för Jacy´z är upplevelser och här finns även ett spektakulärt utbud av restauranger och barer. En av hotellets upplevelser är Pachanga Pool Club, ett spa med skön musik och inspiration från Miamis klubbar. 

Som kontrast till toppmoderna cityhotell och avskilda möten på en ö, finns mytomspunna slott att konferera i. Granne med Svartedalens trolska urskog i en underbar engelsk park döljer sig Thorskogs Slott. Slottet som vunnit ”Årets Slottshotell” två gånger, 2019 och 2022, i konkurrens med 33 tävlande slott erbjuder upplevelser för såväl privatpersoner som företag. Här finns badsjöar, vattenfall och tre vandringsleder att välja mellan.

Allt för alla

Konferensutbudet i västra Sverige skiftar sannerligen karaktär. Från eleganta hotell i Strömstad, Marstrand och Stenungsund eller klassiska konferenshotell i Bohuslän, till halländska havsnära konferensanläggningar i Falkenberg, Varberg och Kungsbacka.

– Det är just kontrasterna som gör västra Sverige perfekt som destination för företagsmöten. Det finns något för alla önskemål och behov, avslutar Jill.

Jill tipsar:

  • Åk ut till Göteborgs vackra skärgård och gör ett besök Hönö. Här kan gruppen fiska och äta skaldjur eller baka hönökaka.
  • Boka en slottskonferens på någon av Västsveriges oemotståndliga slott. Bjertorp slott, Läckö Slott eller Thorskogs slott för att nämna några.
  • Boka en konferens i Dalsland och snöra på er kängorna för en vandringstur i de djupa skogarna.
  • Bada bastu i Bohuslän på vintern
  • Cykla tillsammans längs Göta kanal

 

 Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.