Carlsberg Sverige satsar stort på ekologiskt öl - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Carlsberg Sverige satsar stort på ekologiskt öl

Carlsberg Sverige satsar stort på ekologiskt öl

Mat & dryck Försäljningen av ekologiska produkter i Sverige slog rekord under 2014 och särskilt stor är ökningen inom dryckessegmentet. Från Systembolaget visar de senaste siffrorna att försäljningsvolymen av deras ekologiska produkter ökade med 83 procent under förra året. Carlsberg Sverige satsar stort på ekologiskt öl och lanserar nu Carlsberg Hof Organic, med världspremiär på den svenska marknaden den 2 mars.

27 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

– Vi ser en ökad efterfrågan på ekologiska och KRAV-märkta produkter. Det märks att vi har blivit mer medvetna om hur vi som enskilda konsumenter kan påverka med aktiva val. Den ekologiska utvecklingen ser vi på Carlsberg Sverige positivt på och den ligger helt i linje med våra strategiska fokusområden. Ekologiskt öl är här för att stanna och vi väljer att i år börja med att lansera klassikern Carlsberg Hof i en ny ekologisk tappning, säger Henric Byström, Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Fler konsumenter föredrar ekologisk, vilket också återspeglas i rena försäljningssiffror, under 2014 ökade försäljningen med 38 procent. Carlsberg Sverige stödjer utveckling av ekologiska produkter och svarar genom att satsa på att utöka sitt ekologiska dryckessortiment. Först ut i år är lanseringen av Carlsberg Hof Organic på 33cl-burk, som med sitt historiska arv blir ett naturligt val för dagens medvetne konsument.

Carlsberg Hof Organic är en ljus medelfyllig lager med balanserad beska brygd på ekologisk kornmalt. Ölet har en ren och frisk smak och en aromatisk och humlerik doft. Passar utmärkt som sällskapsdryck och tillsammans med klassisk svensk husmanskost och många vegetariska rätter.

Carlsberg Hof Organic kommer säljas i 33 cl-burk på Systembolaget från den 2 mars. Pris: 11,90 kr Artikelnummer: 1389-15. Alkoholhalt 4,2%.

Taggar/Etiketter
Ekologiskt  Mat & dryck  Miljö  Öl  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.