Eatery Social – Marcus Samuelssons senaste restaurang på Clarion Hotel Stockholm
Mat & dryck I fredags, den 10 juni, öppnade Eatery Social – Marcus Samuelssons senaste restaurang på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull. Eatery Social förenar smaker från Syd- och Centralamerika med Södermalm. Det blir starka influenser från det traditionella mexikanska köket och det moderna peruanska. På Eatery Social görs allt från grunden.
14 juni 2016, uppdaterad: 31 augusti 2016
Eatery Social tar plats i gatuplan inne på Clarion Hotel Stockholm. Det blir en ljus restaurang med fönster i två väderstreck, stor bar och ca 140 sittplatser.
En meny med spännande smaker
Rätterna består av flera komponenter där grönsaker skapar textur och såserna smak. Menyn kommer erbjuda hemgjorda tortillas, tostadas, ceviches, grillrätter, chimichurri, Aji Amarillo och mycket mer. Restaurangen har importerat en tortillamaskin som gör det möjligt att snabbt och effektivt skapa tortillas i olika versioner. Till de smakrika rätterna serveras en brokig skara drycker från när och fjärran. Det blir en bred dryckesmeny där tequila och mezcal får ta en stor plats. Dessutom har Eatery Social tillsammans med hantverksbryggeriet Stockholm Brewing Co., som ligger ett stenkast från restaurangen, tagit fram ”Cerveza Local”, en saison smaksatt med citron.
Marcus Samuelsson är kreativt ansvarig
Marcus Samuelsson och Clarion Hotel står tillsammans bakom satsningen. Marcus tror väldigt mycket på Eatery Social, specifikt på Södermalm.
– Vi reser ju över hela världen och att vi svenskar uppskattar tacos och höga smaker, det vet vi. På Eatery Social är vår ambition att skapa en inspirerande mix mellan mat, dryck och kultur från Mexico, Peru och Kalifornien. Det tycker vi är en perfect match för Skanstull, säger Marcus Samuelsson.
En stark trio i spetsen
Eatery Social har rekryterat en stark trio som tillsammans med Marcus Samuelsson ska göra restaurangen till en naturlig mötesplats för de som rör sig kring Skanstull.
Josephine Sondlo är ny barchef. Josephine började som barnisse på Berns och har senare jobbat på bland annat Reisen Bar, Riche, Kåken, Svartengrens och Nytorget 6. Tidigt hittade hon kärleken till tequila och mezcal och nyfikenheten kring dessa drycker blev ett sätt för Josephine att urskilja sig bland andra bartenders.
Tillsammans med Madelene Rapp skrev hon boken ”Tequila & Mezcal: mexikanskt brännvin” som gavs ut 2015 och nu sätter Eatery Social ett extra stort fokus på just dessa drycker.
– Jag älskar Södermalm men känner att Skanstull länge har varit bortglömt och det vill vi ändra på. Att dessutom få göra det med tequila och mezcal gör det extra spännande. Jag vill skapa annorlunda upplevelser och göra Eatery Social till något utöver det vanliga, säger Josephine.
Edgardo Umeres är Eatery Socials Head Chef. Edgardo är en erfaren kock som har jobbat med mat så länge han kan minnas. Han kommer ursprungligen från Peru och har sedan 90-talet arbetat med sydamerikansk mat i Stockholm och Sverige. Närmast har han öppnat den peruanska cevicherian Barranco i Hornhuset i Stockholm.
Frida Berglund blir restaurangchef. Frida är utbildad sommelier och har läst Food & Beverage-programmet på FEI, Företagsekonomiska institutet. Frida har tidigare jobbat på American Table på Clarion Hotel Sign.
Utöver genuin mat och dryck kommer restaurangen erbjuda en social mötesplats, där det passar lika bra att slinka in på en drink, en mindre rätt eller en helkväll med hela familjen, vänner eller både och.
Se alla inom temat här