Endast ekologiskt mjöl på Taverna Brillo
Mat & dryck För över 25 år sedan började Labans Kvarn att mala sitt eget mjöl i en gammal väderkvarn på Gotland. Idag maler de ekologiskt mjöl på sädesslag från tio gotländska gårdar. Bagarchef Håkan Johansson har tagit in mjölet till Taverna Brillo.
12 mars 2015, uppdaterad: 2 juni 2015
Allt bröd som bakas i Taverna Brillos bageri bakas nu på ekologiska mjöl - vetemjöl, rågmjöl, grahamsmjöl, siktat durummjöl och durummjöl fullkornLabans Kvarns - från Labans Kvarn. Allt mjöl är stenmalet, dvs det mals mellan stora kvarnstenar så som man gjorde förr i tiden.
Håkan Johansson menar att mjölet som kommer från Labans kvarn är mer näringsrikt än standardmjöl då det bara siktas två gånger, istället för de traditionellt 30 gångerna. Det är också smakrikare och det innehåller inga tillsatser.
Brillobagarens mjöl kommer även att finnas till försäljning i 2 kg-påsar på Taverna Brillo, Stockholms Matmarknad Bröd & konditori samt på det nya bageriet Bageri Brillo som öppnar på Skeppsbron i vår.
Se alla inom temat här