Hilton Stockholm Slussens biprojekt fyller 6 år - | Konferensvärlden
Hilton Stockholm Slussen
Hilton Stockholm Slussen
Bikupor på Hilton Stockholm Slussens tak.
Hilton Stockholm Slussen
Utsikt från takterassen.
Mat och Dryck > Hilton Stockholm Slussens biprojekt fyller 6 år

Hilton Stockholm Slussens biprojekt fyller 6 år

Hållbarhet & Miljö I dag är det sex år sedan 60 000 bin flyttade in på Hilton Stockholm Slussens tak. Sedan dess har 13 andra Hilton-hotell runt om i världen följt Stockholms exempel. Tanken är att stötta världens hotade bipopulationer och samtidigt bidra till att göra Stockholm till en ännu grönare och vackrare stad. Honungen får gästerna i hotellets frukostmatsal, konferensavdelning och i Eken Bar & Matsal njuta av.

28 april 2017, uppdaterad: 28 april 2017

Under de senaste åren har bipopulationen i världen minskat snabbt bland annat till följd av klimatförändringar och ökad användning av bekämpningsmedel. Eftersom bin pollinerar växter och jordbruksgrödor utgör deras nedgång ett hot mot världens livsmedelsförsörjning.

– Bin är viktiga för vår överlevnad. Att installera bikupor har varit ett enkelt och effektivt sätt för oss att bidra till ekosystemet och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att göra det, så att vi tillsammans kan rädda denna hotade art, säger James Wessman, F&B Manager på Hilton Stockholm Slussen.

Växter i omgivningen blir pollinerade samtidigt som de utgör en födokälla till bina, och honungen serveras såväl i hotellets frukostmatsal och konferensavdelning som i Eken Bar & Matsal.

Hilton Stockholm Slussen har ända sedan hotellet öppnade i april 2001 fört ett aktivt miljöarbete. Hotellet var först i Sverige med att KRAV-märka frukostbuffén och var även ett av de första Svanmärkta hotellen i Sverige.

Läs mer om Hilton Stockholm Slussen och boka din konferens här på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokninghjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.