Mästerkocken Michael Björklund presenterar Viking Lines julbord 2016 - | Konferensvärlden
Mästerkocken Michael Björklund står för årets julbord på Viking Line.
Mat och Dryck > Mästerkocken Michael Björklund presenterar Viking Lines julbord 2016

Mästerkocken Michael Björklund presenterar Viking Lines julbord 2016

Mat & dryck Nu bjuder Viking Line in till årets julbord som börjar serveras ombord på fartygen den 18 november. För första gången är julbordet komponerat av den flerfaldigt prisbelönta kocken Michael Björklund, som med sin åländska uppväxt kombinerar typiskt nordiska julsmaker från Sverige och Finland.

2 november 2016,

Viking Lines julbord är en kär tradition för många Östersjökryssare och bokningstrycket är högt. Med två månader kvar till julafton är 60 procent av samtliga julbord redan bokade.

– Den generella trenden är att julborden bokas allt tidigare. Allra populärast är vår nöjeskryssare Viking Cinderella, där över 80 procent av alla julbordsplatser både i buffén och i vår á la carte-restaurang nu är bokade. De flesta vill äta tidigt på kvällen, så ett tips för den som vill ha plats på en tidig sittning ett specifikt datum är att boka julbordskryssningen snarast möjligt, säger Tapani Kauhanen, vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Julbordet är i år komponerat av mästerkocken Michael Björklund som med sin åländska bakgrund har rötterna i såväl svensk som finsk matkultur. Björklund har valts till Årets kock både i Sverige och Finland samt synts i ett antal tv-serier och gett ut flera kokböcker. Till vardags driver han sin egen populära restaurang Smakbyn på Åland.

– För mig är förstklassiga råvaror själva utgångspunkten för god mat. Dessutom värdesätter jag rena, tydliga smaker och säsongsmat. På julmenyn finns såväl klassiker och nya smakupplevelser från grannländerna, som helt färska inslag. Missa till exempel inte att prova de åländska simpstjärtarna, som är rökt inlagd fisk som påminner om ål till smaken, säger Michael Björklund.

Viking Lines julbord serveras i buffétrestaurangerna under perioden 18 november – 26 december 2016 på alla fartyg utom Viking Cinderella, som har sin julbordsperiod 21 november – 22 december. På Cinderella som avgår från Stockholm varje kväll kan Michael Björklunds julrätter även avnjutas i en exklusiv version med skaldjur i á la carte-restaurangen Seaview.

Läs mer om Viking Line på Konferensguiden.se och få kostnadsfri hjälp att boka din konferens eller kickoff här.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.