Nytänkande matupplevelser i Högbo i höst - | Konferensvärlden
Högbo Brukshotell
Elements of Nature 27 september.
Högbo Brukshotell
Årets skörd.
Högbo Brukshotell
Minikockar.
Mat och Dryck > Nytänkande matupplevelser i Högbo i höst

Nytänkande matupplevelser i Högbo i höst

Mat & dryck Högbo Brukshotell har nu presenterat höstens temamiddagar och att det blir smakupplevelser, konstnärligt och kulinariskt utöver det vanliga står klart. Tre ord genomsyrar de 4 planerade temamiddagarna - nytänkande - hållbarhet och närodlat.

25 juni 2019, uppdaterad: 25 juni 2019

Kulinariska temamiddagar hösten 2019

Årets Skörd den 13 september
I ett nytt Växthus skapar vi en skördefest för gäster som älskar god mat. Vi kommer att servera en lång rad maträtter med alla våra egna råvaror som går under namnet ”Made in Högbo”. Det blir allt ifrån underjordiska rotfrukter, fritt hängande tomater, gräsbetande lamm, grisar med jord på trynet, ostar från fjällkornas mjölk, drycker på årets bär och frukt samt en och annan brödbit från Högbos bagerier. Våra planer är att inviga detta helt nya Växthus denna dag.
En grön, frodig, och mycket annorlunda matsal.

Elements of Nature 27 september
En 9-rätters upplevelsemiddag för alla sinnen, där du bjuds in till
en gastronomisk resa som utspelar sig under ett dygn där du upplever de fyra elementen; jord, eld, luft och vatten i perfekt samspel med årstiderna. Den ultimata middagsupplevelsen där Nya herrgårdens matsal förvandlas med magnifik ljussättning, videoprojektioner, specialeffekter, ljudlandskap och musik som förstärker smakerna. Prisbelönade duon Moneeo har tillsammans med Högbo Brukshotells kök utvecklat denna middagsföreställning som inte liknar något annat. En gastronomisk resa, om så bara för en kväll - sinnligt, visuellt och mycket, mycket gott!

Minikockarna 30 oktober till förmån för UNICEF
Här får barn i åldern 10 - 13 år möjlighet att vara kock för en dag tillsammans med Högbo Brukshotells egna kockar. Syftet är att lära sig laga mat tillsammans och samtidigt hjälpa andra barn i krigsdrabbade områden till ett bättre liv genom UNICEF. Barnen lagar en tre - rätters middag på råvaror från Högbo och närområdet som föräldrar och syskon sedan kan få njuta av i Nya herrgårdens matsal. Barnen gör också en liten rundtur bland lamm, grisar och odlingar med hotellets krögare Stefan Johansson. Behållningen från middagen skänks till UNICEF.

No Waste Dinner 8 nov
Att ta tillvara på så mycket som möjligt av de råvaror vi producerar har människan gjort i alla tider. Vår generation har av någon anledning tyckt att det inte längre är nödvändigt. Att vi har råd att slösa. Bara använda den fina filén eller späda blomman. Vad händer med alla stjälkar, osymmetriska frukter, ostkanter, krokiga morötter, för små betor, för stora pumpor etc?  Vi har inte för avsikt att göra en meny med korv och pytt i panna utan att erbjuda nya djärva grepp kring hur vi använder sådant som annars skulle ha slängts. Vi garanterar en riktigt härlig matupplevelse. Det lovar vi. Lita på oss!

Läs mer om Högbo Brukshotell på Konferensguiden.se.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.